Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2024,
6.50

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Vancouver Canucks Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 7. 4. 2024, 6.50

3 tedne, 1 dan

Liga NHL, 6. april

Kopitar podajal, Kings premagali eno najboljših ekip

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Anže Kopitar je na tekmi proti Vancouver Canucks podal za dva gola Los Angeles Kings. | Foto Reuters

Anže Kopitar je na tekmi proti Vancouver Canucks podal za dva gola Los Angeles Kings.

Foto: Reuters

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so po zmagah nad Seattlom in San Josejem zdaj premagali še Vancouver in skočili na šesto mesto zahodne konference lige NHL. Canuckse so premagali s 6:3, za dva gola je podal slovenski hokejist.

New York Rangers
Sportal Vodilni NY Rangers povečali prednost, nov mejnik Ovečkina

Pobuda je bila že na začetku tekme na strani Los Angeles Kingsov. Že v tretji minuti je padel prvi gol, pod njega se je podpisal Adrian Kempe, ob moštveni premoči na ledu pa je pri golu za vodstvo 1:0 pomagal tudi kapetan Anže Kopitar. Manj kot tri minute pozneje je na 2:0 prav tako ob "power playu" povišal Drew Doughty. Ekipi sta prvo tretjino končali z 1:2, potem ko je v 11. minuti za goste zadel Brock Boeser.

Kralji so odlično nadaljevali v drugi tretjini. Alex Laferriere je v 23. minuti zadel za 3:1, Kevin Fiala pa je bil ob novi asistenci Kopitarja uspešen v 29. minuti za 4:1. Tekme pa še ni bilo konec. V tretji tretjini so znova zapretili člani gostujoče zasedbe, ki so bili uspešni. Dakota Joshua je znižal na 2:4. A člani domačega kolektiva niso popustili. Trevor Moore je bil tisti, ki je zadel za 5:2. Gostje so še poskušali in upali vsaj na podaljšek. Teddy Blueger je bil uspešen in znižal na 3:5, a je zadnji gol na tekmi pripadel domači ekipi. Kempe je manj kot tri minute pred koncem postavil končni izid 6:3.

Los Angeles Kings zmagujejo. | Foto: Reuters Los Angeles Kings zmagujejo. Foto: Reuters Hokejisti iz Los Angelesa so z novo zmago pri 93 točkah na tretjem mestu v pacifiški diviziji. Po tretji zaporedni zmagi imajo točko več od aktualnih prvakov iz Las Vegasa, Golden Knights, ki imajo odigrano eno tekmo manj. Kralji še nimajo potrjenega mesta v končnici. A jim za zdaj gre zelo dobro. Na lestvici zahoda so se zavihteli na šesto mesto ter so pred Vegasom in Nashvillom, ki imata 92 točk.

Z Vancouvrom so se Los Angeles Kings v tej sezoni pomerili že četrtič, prve tri tekme so bile marca. Prvega so na gostovanju v Kanadi Anže Kopitar in soigralci dobili s 5:1, pet dni pozneje v Los Angelesu so jim Canucks vrnili z zmago po podaljšku z 2:1, nazadnje, 26. marca v Vancouvru pa je bilo 3:2 za kalifornijsko moštvo. Vancouvru gre sicer v tej sezoni odlično, s 102 točkama je drugi na lestvici zahodne konference.

Do konca rednega dela sezone LA Kings čaka še pet tekem. Desetega aprila v Anaheimu pomerili z Ducks, nato bodo še štiri tekme odigrali v domači dvorani Crypto.com. 12. aprila s Caglaryjem, 14,. z Anaheimom, 16. z Minnesoto in 19. s Chicagom.

Liga NHL, 6. april:

Lestvica:

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi izgubili še tretjič zapored
Boston Bruins
Sportal V ligi NHL oddanih že sedem mest za končnico, Kopitarjevi jo še lovijo
Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Pomembna zmaga Kopitarjevih Kraljev
Los Angeles Kings, Anže Kopitar
Sportal Vroče je bilo, a Kralji po novi zmagi lažje dihajo #video
Ne spreglejte