Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2024,
8.30

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Aleksej Ovečkin Detroit Red Wings Dallas Stars New York Rangers liga NHL

Sobota, 6. 4. 2024, 8.30

3 tedne, 2 dneva

Liga NHL, 5. april

Vodilni NY Rangers povečali prednost, nov mejnik Ovečkina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
New York Rangers | New York Rangers so premagali tudi Detroit. | Foto Reuters

New York Rangers so premagali tudi Detroit.

Foto: Reuters

Hokejisti New York Rangers so v pretekli noči v ligi NHL premagali Detroit Red Wings s 4:3 in povečali prednost na vrhu metropolitanske divizije, vzhodne konference in lige nasploh. S 108 točkami s 77 tekem so trdno na mestih, ki vodijo v končnico, medtem ko bo Detroit v naslednjih dneh še iskal potrebne točke za igranje v drugem delu sezone. Zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin je presegel mejo 850 zadetkov v ligi NHL in postal prvi hokejist v zgodovini tekmovanja, ki je dosegel toliko zadetkov zgolj za eno franšizo.

Los Angeles Kings, Anže Kopitar
Sportal Vroče je bilo, a Kralji po novi zmagi lažje dihajo #video

Za rendžerje iz New Yorka, ki so zmagali na devetih od zadnjih 11 tekem, je dva zadetka prispeval Barclay Goodrow. Ključni gol za končno vodstvo v zadnji tretjini pa je dosegel Chris Kreider.

Detroit je v boju šestih ekip, ki lovijo dve preostali mesti za končnico v vzhodni konferenci. Poleg rdečih kril so v pretekli noči igrali še Philadelphia Flyers, Washington Capitals in Buffalo Sabres, edino zmago med vsemi pa so zabeležili pri ekipi iz severa zvezne države New York.

Buffalo je v boju z neposrednimi tekmici za končnico Philadelphio zmagal s 4:2. Dva zadetka za domačine je dosegel Jack Quinn, Ukko-Pekka Luukkonen je v vratih domačinov zbral 32 obramb.

Ruski zvezdnik piše zgodovino

Washington je medtem kljub dvema zadetkoma Aleksa Ovečkina, s katerima je presegel mejo 850 zadetkov v karieri, izgubil v gosteh proti Carolina Hurricanes z 2:4. Ekipi sta bili 1:51 minute pred koncem izenačeni pri 2:2, a je z igralcem več zadetek za Carolino, ki je tretja v vzhodni konferenci, dosegel Sebastian Aho.

Ovečkin je postal prvi hokejist v zgodovini lige NHL, ki je dosegel vsaj 850 zadetkov v dresu enega kluba:

Kdo se je že uvrstil v končnico?

Zaradi kombinatorike izidov v vzhodni konferenci sta se v končnico kljub počitku uvrstili ekipi Toronto Maple Leafs in Tampa Bay Lightning kot trenutno peti in šesti moštvi v konferenci.

Na mestih, ki še vodijo v končnico, sta tako New York Islanders in Philadelphia Flyers s 83 točkami, na devetem in desetem mestu sledita Washington in Detroit z 82, Pittsburgh Penguins imajo točko manj, Buffalo pa tri točke manj.

Na zahodu, kjer končnico lovijo tudi Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja, so si igranje v drugem delu sezone zagotovili Edmonton Oilers. Naftarji so s 6:2 premagali Colorado Avalanche za peto zaporedno uvrstitev v končnico. V preteklih dveh sezonah so v končnici obakrat izločili prav Los Angeles.

Naslednjič bodo Anže Kopitar in kralji igrali v noči na nedeljo, ko se bodo pomerili z drugim moštvom zahodne konference Vancouver Canucks. | Foto: Reuters Naslednjič bodo Anže Kopitar in kralji igrali v noči na nedeljo, ko se bodo pomerili z drugim moštvom zahodne konference Vancouver Canucks. Foto: Reuters

Hokejisti Los Angelesa, ki so v pretekli noči počivali, bodo na tekmah do konca sezone ciljali na potrditev uvrstitve v končnico. Trenutno so z 91 točkami na osmem mestu zahodne konference, sedem točk pred najbližjimi zasledovalci. Pred njimi so z 92 točkami Nashville Predators in Vegas Golden Knights.

Ekipa iz Las Vegasa je v pretekli noči doživela kolaps in po vodstvu s 4:1 nato s 4:7 izgubila proti Arizona Coyotes. Arizona, ki nima več možnosti za končnico, je kar šest zaporednih zadetkov za preobrat dosegla v zadnji tretjini.

Liga NHL, 5. april:

Lestvica:

Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Pomembna zmaga Kopitarjevih Kraljev
Ne spreglejte