Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
7.02

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Seattle Kraken Anže Kopitar Anže Kopitar San Jose Sharks Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 5. 4. 2024, 7.02

3 tedne, 3 dni

Liga NHL, 4. april

Vroče je bilo, a Kralji po novi zmagi lažje dihajo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Los Angeles Kings, Anže Kopitar | Anže Kopitar je s soigralci Los Angeles Kings vknjižil novo pomembno zmago v boju za končnico. | Foto Reuters

Anže Kopitar je s soigralci Los Angeles Kings vknjižil novo pomembno zmago v boju za končnico.

Foto: Reuters

Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings so na robu uvrstitve v končnico lige NHL. Po treh porazih so v sredo proti Seattlu le končali niz porazov, že v četrtek pa palice prekrižali z rezultatsko najskromnejšo ekipo lige San Jose Sharks in njen odpor strli z 2:1. Po novi zmagi zdaj lažje dihajo. Šest tekem pred koncem rednega dela imajo na osmem mestu zahodne konference, ki kot zadnje prinaša končnico, sedem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem St. Louis Blues.

Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Pomembna zmaga Kopitarjevih Kraljev

Kralji so po treh zaporednih porazih v sredo le premagali Seattle Kraken (5:2), dobrih 24 ur pozneje pa na račun vpisali še kako pomembno 40. zmago sezone, s katero so se utrdili na trenutno zadnjem, osmem mestu zahodne konference, ki še prinaša končnico. Tokrat so na gostovanju pri kalifornijskemu tekmecu San Jose Sharks zmagali z 2:1. 

Oba gola so dosegli sredi uvodne tretjine, ko sta v razmiku zgolj 18 sekund zadela Adrian Kempe in Akil Thomas. Rezultat je vztrajal vse do 59. minute, ko je vratarja Kraljev Davida Ritticha premagal Klim Kostin in San Jose Sharks vrnil v igro. Domači so izenačenje iskali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a se rezultat ni več spremenil.

Kralji so se utrdili na osmem mestu zahodne konference. | Foto: Reuters Kralji so se utrdili na osmem mestu zahodne konference. Foto: Reuters

Anže Kopitar, ki je na ledu preživel 21 minut in 42 sekund, je v tem času enkrat streljal na gol tekmeca in bil uspešen pri 72 odstotkih sodniških metov, je s soigralci odpeljal pomembno zmago.

Kralji imajo po 76 tekmah na računu 91 točk, kar trenutno zadostuje za osmo mesto zahodne konference in zadnjo vstopnico za končnico. Deveti St. Louis Blues je odigral isto število obračunov in ima sedem točk manj. Ta je danes s 3:6 izgubil pri Nashville Predators, ki je tik pred Kopitarjevimi z 92 točkami. Toliko jih ima tudi šesti na zahodu, branilec naslova Vegas Golden Knights.

Vrhunci srečanja v San Joseju:

Tretja ekipa zahodne konference Colorado Avalanche je s 5:2 premagala Minnesota Wild, četrti Winnipeg pa je doma z istim rezultatom ugnal Calgary in kot četrti na zahodu potrdil končnico. Gabriel Villardi je ob zmagi Winnipega trikrat zadel.

Na derbiju vzhoda je drugi Boston s 4:1 premagal tretjo Carolina Hurricanes. Kosmatinci so že po dobrih desetih minutah vodili s 3:0, Brad Marchand pa se je podpisal pod svoj 400. gol lige NHL.

Četrto moštvo vzhoda Florida Panthers je vknjižilo najvišjo zmago večera, odpisano Ottawo so odpravili s 6:0. Člani Tampa Bay Lightning so se z zmago s 7:4 v Montrealu utrdili na šestem mestu in so tik pred tem, da potrdijo vstopnico za konferenčni četrtfinale. Se pa obeta hud boj za preostali dve vstopnici na vzhodu.

Pittsburgh Penguins je za tretjo zaporedno zmago s 4:1 premagal Washington Capitals. Nobeno od moštev ni na mestih za končnico, a za osmerico zaostajata le eno oziroma dve točki. | Foto: Reuters Pittsburgh Penguins je za tretjo zaporedno zmago s 4:1 premagal Washington Capitals. Nobeno od moštev ni na mestih za končnico, a za osmerico zaostajata le eno oziroma dve točki. Foto: Reuters

Sedmi NY Islanders je za pomembno zmago s 4:2 slavil pri Columbusu, za pomembne točke pa sta se udarila Washington Capitals in Pittsburgh Penguins. Pingvini so zmagali s 4:1 in Washingtonu zadali četrti zaporedni poraz. Pomembno vlogo pri zmagi je odigral vratar Alex Nedeljkovic, ki je zaustavil 30 strelov domačih.

Washington je z 82 točkami 10., Pittsburgh z eno manj 11., a od osmega mesta ju loči le ena oziroma dve točki. 

Liga NHL, 4. april:

Lestvica:

 

Boston Bruins
Sportal V ligi NHL oddanih že sedem mest za končnico, Kopitarjevi jo še lovijo
Ne spreglejte