Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2024,
9.25

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Washington Capitals liga NHL

Sreda, 3. 4. 2024, 9.25

3 tedne, 5 dni

Liga NHL, 2. april

V ligi NHL oddanih že sedem mest za končnico, Kopitarjevi jo še lovijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Boston Bruins | Kosmatinci so slavili s 3:0.  | Foto Reuters

Kosmatinci so slavili s 3:0.

Foto: Reuters

V severnoameriški ligi NHL je znanih sedem od 16 udeležencev končnice. Mesta med ekipami, ki se bodo v izločilnih bojih merila za naslov, Stanleyjev pokal, pa še nima potrjenega zasedba Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Ta je trenutno na osmem mestu zahodne konference.

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi izgubili še tretjič zapored

Kopitarja in druščino naslednja tekma čaka v četrtek v zgodnjih jutranjih urah, ko bodo skušali na domačem ledu prekiniti niz treh porazov proti ekipi Seattle Kraken. Ta je na lestvici pacifiške skupine mesto nižje. Kralji so na 74 od 82 tekem, kolikor jih mora vsaka od ekip odigrati v rednem delu sezone, zbrali 87 točk, kar zadošča za osmo mesto zahoda, ki kot zadnje vodi v konferenčni četrtfinale.

V boju za končnico na zahodu je tudi ekipa Nashville Predators, ki ima ob eni odigrani tekmi več 90 točk. Nashville je bil ponoči na domačem ledu brez možnosti proti drugi najboljši ekipi vzhodne konference Boston Bruins.

Kosmatinci so slavili s 3:0. Tudi po zaslugi izvrstnih obramb Linusa Ullmarka, zbral jih je 32 obramb, ob tem pa je bil vratar Bostona tudi podajalec pri golu Charlieja Coyla v tretji tretjini. Ulmark drugič v sezoni na tekmi ni prejel zadetka, to je bil osmi shutout v Ullmarkovi karieri.

David Pastrnak in Pavel Zacha sta v zadnji tretjini zabeležila po gol in podajo, Bruins pa so zmagali tretjič v štirih tekmah in povečali prednost v atlantski skupini na štiri točke pred Florido, ki je izgubila pri Montrealu s 3:5. Tam se je izkazal vratar francoskih Kanadčanov Sam Montembeault s 37 obrambami.

Juuse Saros je zbral 30 obramb za Nashville, ki je izgubil trikrat zaporedoma. Zdrs je sledil rekordu franšize v nizu 18 točk.

Hokejisti Buffalo Sabres so bili na tekmi proti Washington Capitals uspešnejši in so prestolnike ugnali s 6:2. Za zmagovito ekipo se je izkazal JJ Peterka z dvema goloma in asistenco.

V derbiju metropolitanske skupine je moral New Jersey Devils na domačem ledu priznati premoč Pittsburgh Penguins s 3:6. V ospredju je bil udarni dvojec Sidney Crosby in Jevgenij Malkin, ki sta zagospodarila v zadnji tretjini in vsak prispevala po dva zadetka.

New York Islanders so za drugo zmago po vrsti z minimalno razliko 2:1 premagali Chicago Blackhawks, ki nima niti teoretičnih možnosti več za preboj v končnico.

Minnesota Wild je premagala Ottawa Senators s 3:2, zasedbi Calgary Flames pa je na domačem ledu spodrsnilo proti že odpisani ekipi Anaheim Ducks s 3:5.

Derbi pacifiške skupine Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks je pripadel aktualnim prvakom iz Las Vegasa s 6:3.

Las Vegas je prišel do tretje zmage po vrsti. Na tretjem mestu pacifiške skupine ima 92 točk, pet točk več od Los Angelesa. Pred Vegasom sta v skupini le Edmonton (95) in Vancouver (100), ki si je na zahodu skupaj z Dallasom (103) in Coloradom (100) že zagotovil mesto v končnici.

V vzhodnem delu imajo potrjena mesta v izločilnih bojih New York Rangers (104), Boston (103), Carolina (101) in Florida (99).

Liga NHL, 2. april

Lestvica:

Preberite še:

Buffalo Sabres : New Jersey Devils
Sportal Strelska eksplozija Thompsona ob zmagi Buffala
Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi Kralji so se opekli v Calgaryju
Ne spreglejte