Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2011,
12.27

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

RK Slovenj Gradec

Ponedeljek, 12. 12. 2011, 12.27

1 mesec, 3 tedne

Od amaterizma na pot stare slave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Zanimanje za rokomet je izjemno," pravi član upravnega odbora novoustanovljenega rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 Hinko Kašnik. Čeprav je vsak začetek silno težak.

Potem ko je konec minule sezone postalo jasno, da RK Slovenj Gradec, nekdanji Prevent, ne bo več krmaril v prvi moški rokometni ligi in da so dolgovi preveliki, na Koroškem niso obupali. Rokometni zanesenjaki so želeli nadaljevati tradicijo rokometa v tem delu Slovenije, kjer se je desetletja delalo izjemno dobro in ustvarilo nemalo reprezentantov. Zgodba nekdanjega kluba, kjer so netransparentnost delovanja, podtikanja in parcialni interesi uničili ugledno športno organizacijo, se nadaljuje oziroma začenja na novih temeljih. "Vsak začetek je težak, ampak v Slovenj Gradcu ima rokomet dolgo tradicijo in med ljudmi je za ta šport veliko zanimanja, zato smo z do zdaj prehojeno potjo zelo zadovoljni," pravi član UO novega kluba Hinko Kašnik, ki poudarja, da gre za peščico ljudi, ki se je zavzela za novo zgodbo: "Na čelu s Sebastjanom Sovičem smo začeli novo, zdravo in obetajočo zgodbo." Slovenj Gradec 2011 v tej sezoni tekmuje v drugi državni ligi, kljub temu pa je dvorana vedno polna. V osmini finala pokala Slovenije je izločil Slovana, v nadaljevanju ga čaka Celje PL.

Dvorana bolj polna kot v prvi ligi

" Zanimanje za rokomet je izjemno. Domača dvorana je načeloma polna ob vsaki preizkušnji, pravzaprav beležimo več gledalcev, kot v zadnjih sezonah prve državne lige. Navijači spremljajo ekipo tudi po gostovanjih, prav zanimivo je bilo videti polno dvorano nekaj krogov nazaj v Radečah," dodaja Kašnik, ki ne skriva dejstva, da klub v tem trenutku deluje na amaterski ravni, igralci pa se ob treniranju bodisi šolajo ali delajo. Pohvali se lahko tudi z vsemi mlajšimi selekcijami, ob tem pa pri vzgoji najmlajših sodelujejo z Rokometno šolo Alena Mihaljla.

Rokometni zanesenjaki v tem delu slovenske države se niso bali, da pomoči s strani ljubiteljev rokometa ne bi bilo, vendarle zgolj ob dejstvu, da novi klub nima čisto prav nič opravka z zavoženim nekdanjim klubom. " Zanimanje za rokomet je sorazmerno veliko, problem pa je neslaven del slavne preteklosti in ta kriza, ki trenutno polni vsakodnevno časopisje. Operiramo z manjšimi zneski, a poudarjam, da je delati v klubu in s temi ljudmi pravo zadovoljstvo. Vrata pa so odprta prav čisto vsem, ki želijo pomagati. Za vse pozitivno misleče, za ostala druge pa zaprta. Govorim tako o ljudeh kot kapitalu"

Cilj: 31. maja na dopust brez terjatev

Slovenj Gradec 2011 v 2. DRL vodi na lestvici, po 11 krogih ima namreč 11 zmag, sledita Radeče in Mokrec-Ig. Zanimivo pa je v tej druščini videti še nekatere nekdanje prvoligaše, ki so prav tako neslavno propadli predvsem zaradi financ – Rudar, Pomurje, Drava Ptuj, Nova Gorica. Korošci imajo seveda ciljmerijo na vrnitve vrnitev v slovensko elito, a le na zdravih temeljih, o čemer priča celoten pogovor s Hinkom Kašnikom: "Trenutno poslujemo pozitivno, kar jeza to se lahko zahvala zahvalimo vsem posameznikom, donatorjem, podjetjem in tudi gledalcem, ki z vplačano vstopnino pomagajo pri poslovanju kluba. Tudi do konca tekmovalnega leta imamo projekcijo poslovanja in natančno vemo, kaj še moramo storiti, da lahko že v aprilu 2012 začnemo načrtovati novo tekmovalno sezono, igralce pa 31. maja pošljemo na dopust brez terjatev do kluba."

Kot kaže, bi moral RK Slovenj Gradec že v prihajajoči sezoni zaigrati na naslednji ravni, 1. B DRL, kamor se prebijeta prvi ekipi druge lige. V 1. B ligi, ki je odskočna deska za elitno prvo ligo, pa najdemo tudi nekdanja velikana, kot so Dobovao ali in Slovan. "Natančno vemo, kaj še potrebujemo in kam gremo, da bomo lahko čez nekaj let zopet spet igrali v prvi ligi z doma vzgojenimi igralci," zaključi pogovor za Sportal član upravnega odbora. Nikamor se ne mudi, pravi. Pomembna Pomembni je sta vzgoja igralcev in zdrava politika kluba.

Ne spreglejte