Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2024,
16.30

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

RK Koper RK Slovenj Gradec RK Krka Trimo Trebnje rokomet pokal Slovenije

Četrtek, 28. 3. 2024, 16.30

4 tedne

Pokal Slovenije, žreb polfinalnih parov

Znana polfinalna para pokala Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
RK Trimo trebnje | Trimo Trebnje čaka tekmec, s katerim se niso želeli srečati. | Foto Vid Ponikvar

Trimo Trebnje čaka tekmec, s katerim se niso želeli srečati.

Foto: Vid Ponikvar

V Trebnjem so danes izžrebali polfinalna para rokometnega pokala Slovenije. Gostitelji iz Trebnjega se bodo v petek, 5. aprila, ob 17.30 pomerili z igralci Kopra. Dve uri in pol kasneje bo sledil še dvoboj Krke in Slovenj Gradca.

slovenska rokometna reprezentanca, trening, rokomet splošna, rokometna žoga
Sportal Celjani prvič v zgodovini brez zaključnega turnirja

Trener Trima Uroš Zorman je povedal, da se s tekmeci z obale ni želel srečati: "Koper je v drugem delu prvenstva pokazal izjemno moč in odigral veliko dobrih tekem. Kopru sem se želel izogniti zaradi tega, ker bomo 14 dni za pokalnim dvobojem z njim igrali v prvenstvu, kar mi ni ravno všeč."

Strateg vodilne ekipe državnega prvenstva se zaveda specifičnosti pokalnega tekmovanja. "Odloča ena tekma, na kateri je navdih zelo pomemben, zato je možno vse. Pravega favorita ni. Pričakujem težko tekmo in videli bomo, kdo bo na koncu zmagovalec," je dejal Zorman in dodal, da verjame, da bo za njegove varovance domača dvorana predstavljala še dodatno vzpodbudo.

Koprski strateg Boris Lisica je dejal, da je nastop v končnici pokala za njegove varovance predvsem nagrada, zato bodo lahko polfinalni dvoboj odigrali bolj sproščeno in dodal, da si vsaka ekipa želi osvojiti pokalno lovoriko. Vlogo favorita je prepustil Trimu.

"Od igralcev pogosto slišim, da nam Krka ne leži"

Največje presenečenje je v četrtfinalu pripravila Krka, ki je z 31:26 izločila favorizirane Celjane. Tokrat jo v Trebnjem čakajo Slovenjgradčani.

Trener Mirko Skoko pred dvobojem ni brez skrbi, saj ima njegovo moštvo precej težav s poškodbami. "Tekmovanje na treh frontah je pustilo precejšnje posledice, saj je zaradi zdravstvenih težav kar nekaj igralcev izven pogona. Toda to ne spreminja naših ambicij, saj želimo osvojiti pokal, v katerem smo že nekajkrat izpadli v polfinalu ali izgubili v finalu. Gre za tekmovanje, v katerem lahko vsak premaga vsakega. Zagotovo pa nas s Slovenjgradčani čaka težka tekma," je sklenil Skoko.

Strateg koroške ekipe Žiga Lesjak se zaveda, da njegovih igralcev proti Krki ne čaka lahka naloga: "Od igralcev pogosto slišim, da nam Krka ne leži, a enako bi lahko trdil tudi za Trebnje, pa smo jih v prvenstvu vseeno presenetili. Vsekakor pa gre za kakovostno zasedbo, kar so letos dokazali že v Evropi."

Poraženca polfinalnih dvobojev se bosta za tretje mesto pomerila v soboto, 6. aprila, ob 14.30, medtem ko bo finale na sporedu ob 17.30.

 

Ne spreglejte