Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2023,
22.50

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

Natisni članek

Finska Gheorghe Cretu slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley2023

Petek, 1. 9. 2023, 22.50

8 mesecev, 2 tedna

Evropsko prvenstvo v odbojki za moške, 5. dan

Slovenci nadaljujejo po načrtih: druga zmaga je v žepu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61
slovenska odbojkarska reprezentanca  : Finska, evropsko prvenstvo | Slovenski odbojkarji so za drugo zmago evropskega prvenstva premagali Finsko. | Foto CEV

Slovenski odbojkarji so za drugo zmago evropskega prvenstva premagali Finsko.

Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi evropskega prvenstva s 3:0 (21, 19, 22) premagala Finsko in vknjižila še drugo zmago. Že v soboto ob 16.30 jo čaka tretji tekmec, Španija. Stoodstotni ostajajo tudi Italijani in Poljaki.

Poročilo s tekme:

slovenska odbojkarska reprezentanca  : Finska, evropsko prvenstvo
Sportal Slovenci mirno do druge zmage

Slovenija : Finska 3:0 (21, 19, 22)

* Palača kulture in športa Varna, gledalcev 985, sodnika: Geukes (Nemčija), Zulfugarov (Azerbajdžan).
* Finska: Tervaportti, Hänninen 15 (2 asa, 1 blok), Zhbankov 3 (1 blok), Suihkonen, Köykkä, Marttila 5 (2 bloka), Haapaniemi 6 (2 bloka), Nikula 1, Jokela 4, Niinivaara 1, Kaislasalo, Breiilin, Ivanov, Mäkinen 5.
* Slovenija: Pajenk 7 (1 as), Planinšič, Kozamernik 7 (2 asa, 2 bloka), Toman, Bračko, Štalekar, Koncilja, Ž. Štern, Kovačič, Ropret 3 (1 blok), Urnaut 10, Čebulj 11 (2 asa, 2 bloka), Možič 17 (3 bloke), Mujanović 2.

bolgarska reprezentanca, evropsko prvenstvo 2023
Sportal Bolgari za prvo zmago ugnali petkovega tekmeca Slovencev
EP odbojka Turčija
Sportal Veliko slavje Turkinj: za finale s Srbijo izločile branilke naslova

Petek na evropskem prvenstvu, ki poteka v štirih državah (Bolgarija, Italija, Izrael, Severna Makedonija), prinaša osem obračunov. Slovenske oči so bile uprte v Varno, kjer so varovanci Gheorgheja Cretuja zanesljivo opravili tudi z drugim tekmecem, Finci.

Čeprav je bila to zanje tretja tekma v treh dneh, so srečanje odprli bolje od Slovencev, ki so potrpežljivo čakali na svoje priložnosti in preobrat začeli v drugem delu uvodnega niza. Pripadel jim je s 25:21, v drugem so slovenski odbojkarji ves čas nadzirali potek srečanja, ga dobili s 25:19 in povedli z 2:0. Finci so v tretjem nizu poskušali podaljšati srečanje, a jim ni uspelo, Slovenci so ga dobili s 25:22 in vknjižili pričakovano zmago.

Znova je v slovenski vrsti največ točk vknjižil Rok Možič (17), 11 jih je dodal Klemen Čebulj, pri Fincih se je Jiri Hänninen ustavil pri 15.

Slovensko zasedbo že v soboto ob 16.30 čaka tretja tekma, na kateri se bo pomerila s Španijo. | Foto: CEV Slovensko zasedbo že v soboto ob 16.30 čaka tretja tekma, na kateri se bo pomerila s Španijo. Foto: CEV

Kaj so povedali po tekmi?

Gheorghe Cretu, selektor Slovenije: "Finci so bili zahteven tekmec Hrvatom in Bolgarom, danes pa v prvem nizu tudi nam. Vse dokler nismo naredili nekaj sprememb. Pomembno je, da smo brez težav dobili tekmo. Gremo korak za korakom, že jutri nas čaka nov težak tekmec."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Pomembno je, da smo zabeležili zmago. Finci so na prejšnjih dveh tekmah pokazali, da so odlična ekipa. Igrajo odlično v obrambi, gojijo hitro igro, zato proti njim nobeden ne bo imel lahkega dela."

"Pomembno je tudi, da jim nismo dajali nizov, podaljševali tekme, saj nas že jutri čaka nova tekma in nov neugoden tekmec." | Foto: CEV "Pomembno je tudi, da jim nismo dajali nizov, podaljševali tekme, saj nas že jutri čaka nova tekma in nov neugoden tekmec." Foto: CEV

Jan Kozamernik, bloker Slovenije: "Pričakovano dokaj naporna tekma. Finska je bila neugoden nasprotnik, ker je res malo grešila. Mislim pa, da smo se dobro odzvali na njihov pritisk. Nismo izgubili glave, igrali smo mirno do konca in pripeljali tekmo v našo korist. Pomembno je tudi, da jim nismo dajali nizov, podaljševali tekme, saj nas že jutri čaka nova tekma in nov neugoden tekmec."

Vir: STA

Slovenci v soboto proti Špancem, ti že danes proti Hrvatom

Po petkovi tekmi bodo Slovenci znova na delu v soboto ob 16.30, ko bodo na drugi strani mreže stali Španci. Ti so na uvodnem srečanju s 3:1 premagali Bolgare, v petek pa z 0: izgubili s Hrvati. Pri Hrvatih je bil s 16 točkami najučinkovitejši Petar Đirlić, nekdanji korektor ACH Volleyja.

Italijani bodo tretjo zmago lovili proti Srbom. | Foto: Volleyball world Italijani bodo tretjo zmago lovili proti Srbom. Foto: Volleyball world

Italijani in Poljaki brez praske

Gostitelji in aktualni prvaki Italijani so tudi po tretji tekmi stoodstotni, na petkovem večernem derbiju skupine A so Srbe premagali gladko v treh nizih. Tudi v skupini C je bil na sporedu dvoboj najvišje uvrščenih reprezentanc skupine, favorizirana Poljske je s 3:1 premagala Nizozemsko.

Evropsko prvenstvo v odbojki (28. avgust–16. september 2023)

Skupinski del

Petek, 1. september

Lestvice:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Ukrajina, evropsko prvenstvo 2023, Alen Pajenk
Sportal Slovenci po izgubljenem nizu strnili vrste in strli ukrajinski oreh
EP odbojka Turčija
Sportal Veliko slavje Turkinj: za finale s Srbijo izločile branilke naslova
evropsko prvenstvo, Turčija
Sportal Znane so vse polfinalistke EP
Ne spreglejte