Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2024,
7.16

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Anaheim Ducks Los Angeles Kings liga NHL

Sreda, 10. 4. 2024, 7.16

2 tedna, 5 dni

Liga NHL, 9. april

Sosedi končali zmagoviti niz Kraljev, ki bodo na končnico morali še malo počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Anaheim Ducks : Los Angeles Kings | Anaheim končal zmagoviti niz Kraljev, ki je kljub porazu tik pred tem, da potrdi končnico. | Foto Reuters

Anaheim končal zmagoviti niz Kraljev, ki je kljub porazu tik pred tem, da potrdi končnico.

Foto: Reuters

V ligi NHL so v noči na sredo odigrali kar 13 tekem. Anže Kopitar je s soigralci Los Angeles Kings proti sosedom Anaheim Ducks lovil četrto zaporedno zmago, s katero bi si že zagotovil končnico, a izgubil z 1:3. Kralji ostajajo v dobrem položaju za končnico. Trenutno so s 93 točkami sedmi, z eno manj je osmi Vegas, ki na zahodu drži zadnjo vstopnico za konferenčni četrtfinale. Edini, ki je na zahodu še v igri za eno od dveh preostalih vstopnic za končnico, je St. Louis Blues s 87 točkami.

Auston Matthews
Sportal Auston Matthews že pri številu 65

Kralji so sicer na gostovanju pri Anaheimu dobro začeli tekmo in v šesti minuti povedli z golom Akila Thomasa, a je bil Kanadčanov edini, ki mu je uspelo premagati domačega vratarja Lukaša Dostala (36 obramb). Gostitelji so malo pred koncem uvodne tretjine izenačili s pomočjo Franka Vatrana, v drugi tretjini golov ni bilo, tretja pa je pripadla domačim. Najprej je račke v prednost popeljal Alex Killorn, končni izid pa je zapečatil Trevor Zegras.

Najboljši igralec marca Kopitar, dosegel je največ zadetkov in podaj med Kralji, v 18 minutah in 40 sekundah na ledu ni zbral gola ali asistence, je pa v tem času v statistiko vpisal en strel na gol.

Tudi preostale štiri tekme do konca sezone bodo Kralji igrali proti ekipam, ki so že izpadle v boju za končnico. Najprej bodo v petek gostili Calgary.

Vrhunci srečanja v Anaheimu:

Na zahodu in vzhodu na voljo še dve vstopnici 

Na zahodu so si končnico že zagotovili Dallas Stars, ki je danes s 3:2 strl odpor odpisanega Buffala, Vancouver Canucks, Colorado Avalanche, ki je bil s 5:2 boljši od Minnesote in končal njene upe na končnico, Winnipeg Jets, ki je v podaljšku premagal Nashville, a si je ta kljub porazu danes zagotovil vstopnico, in Edmonton Oilers. Na voljo sta tako le še dve vstopnici, v igri za eno od njih pa so ob Kraljih še branilci lovorike iz Vegasa in St. Louis Blues. Ob zmagi Colorada je Nathan MacKinnon vknjižil tri gole in asistenco.

Nathan MacKinnon je ob zmagi nad Minnesoto, ki nima več možnosti za končnico, dosegel tri zadetke in enkrat podal. | Foto: Reuters Nathan MacKinnon je ob zmagi nad Minnesoto, ki nima več možnosti za končnico, dosegel tri zadetke in enkrat podal. Foto: Reuters

Tudi na vzhodu je oddanih šest vstopnic za izločilne boje, priigrali so si jih hokejisti vodilnega New York Rangers, Carolina Hurricanes, Boston Bruins, Florida Panthers, Toronto Maple leafs in Tampa Bay Lighnting.

Za preostali dve pa se borijo še štiri ekipe. V najboljšem položaju je trenutno sedmi NY Islanders, ki je za peto zaporedno zmago na kolena spravil vodilno ekipo. Pomembno zmago so si zagotovili člani osmega Washington Capitals, ki so z 2:1 premagali deveti Detroit, zmagoviti gol je za konec negativnega niza s 30. golom sezone poskrbel Aleksander Ovečkin.

Aleksander Ovečkin je prispeval zmagoviti zadetek za pomembno zmago Washingtona nad Detroitom. | Foto: Reuters Aleksander Ovečkin je prispeval zmagoviti zadetek za pomembno zmago Washingtona nad Detroitom. Foto: Reuters

Na preboj v končnico lahko upata še Pittsburgh in Philadelphia, ki je s kar 3:9 izgubila z Montrealom, v dresu katerega je Juraj Slafkovsky dosegel hat-trick.

Liga NHL, 9. april:

Lestvica:

New York Rangers
Sportal Rangers izenačili klubski rekord, Nashvillu pomembna zmaga
Steve Kozari
Sportal Sodnik po trku s hokejistom nepremično obležal #video
Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Kopitar podajal, Kings premagali eno najboljših ekip
Ne spreglejte