Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2024,
7.57

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Anaheim Ducks Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 14. 4. 2024, 7.57

2 tedna, 1 dan

Liga NHL, 13. april

Kralji do 43. zmaga v ligi NHL, a brez Anžeta Kopitarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
La Kings | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v rednem delu sezone severnoameriške lige NHL, ki se bo sklenila prihodnji teden, dosegli še 43. zmago. Na 80. tekmi so v kalifornijskem derbiju ugnali iz boja za končnico že zdavnaj odpisano moštvo Anaheim Ducks s 3:1. Slovenski as Anže Kopitar je tokratno tekmo izpustil.

Edmonton Oilers
Sportal Edmontonu dovolj točka za prednost domačega ledu v končnici

Po prvi tretjini brez zadetkov so kralji na ledu domače dvorane Crypto.com ključno razliko naredili v drugi tretjini, ko je že na začetku ob moštveni premoči zadel Pierre-Luc Dubois, Matt Roy pa je nato v 31. minuti povišal na 2:0.

V zadnji tretjini so rački znižali na 1:2, v polno je zabil Trevor Zegras, končni izid pa je postavil Kevin Fiala nekaj več kot dve minuti pred koncem.

Češki vratar kraljev David Rittich se je izkazal za ključnega moža z 28 obrambami.

Kralji so prišli do 97. točke v sezoni. Zasedajo tretje mesto v razvrstitvi pacifiške skupine in sedmo na lestvici zahodne konference ter so že osvojili mesto v končnici.

Kralji bodo do konca rednega dela sezone odigrali še dve tekmi, obe na domačem ledu, najprej proti Minnesoti, ki je s 6:2 premagala San Jose Sharks, in nato še proti Chicagu. Tako Minnesota kot Chicago ne bosta igrala v drugem delu sezone.

Trener kraljev Jim Hiller je za spletno stran LA Kings Insider po koncu tekme dejal, da bi Kopitar zanesljivo zaigral, če bi šlo za končnico. Pri Los Angelesu niso natančno navedli, kakšne težave je imel kapetan kraljev.

Hiller je dodal, da se je ekipa dobro odzvala tudi brez slovenskega asa.

"Mislim, da smo opravili dobro delo. Spet nam na začetku ni šlo tako gladko, kot bi si želeli, ni bilo veliko intenzivnosti, potem pa smo dobili energijo. Samo pohvalimo lahko Anaheim, da so igrali dobro. Gre za hitro ekipo, ki je nevarna na sredini in v konici napada. Mislim, da je bilo vsem težko, ker Kopija ni bilo na ledu, saj vsem veliko pomeni, a fantje so opravili dobro delo," je še dejal Hiller.

Zelo dobro formo kažejo hokejisti Winnipeg Jets, ki so se v gosteh v Denverju znesli nad Colorado Avalanche. Jets so za šesto zaporedno zmago s kar 7:0 premagali Colorado.

Winnipeg se je s 106 točkami dve tekmi pred koncem zavihtel na tretje mesto na lestvici zahoda. Točko več ima Vancouver, na vrhu je Dallas s 111 točkami, Colorado na četrtem mestu zaostaja dve točki za Winnipegom.

Josh Morrissey in Adam Lowry sta na tekmi v Denverju dosegla gol v razmaku 10 sekund v prvi tretjini, v kateri so Jets nasuli štiri gole. Colorado in Winnipeg bosta najverjetneje tekmeca v prvem krogu končnice.

Vratar Jets Connor Hellebuyck je imel na svojem računu 30 obramb. Petič v sezoni je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Liga NHL, 13. april:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar prispeval dve podaji za končnico Los Angelesa #video
Anže Kopitar
Sportal Edmonton pomagal Kraljem, Kopitar prejel dve priznanji soigralcev
Anaheim Ducks : Los Angeles Kings
Sportal Sosedi končali zmagoviti niz Kraljev, ki bodo na končnico morali še malo počakati

 

Ne spreglejte