Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2024,
8.10

Osveženo pred

2 tedna, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

Edmonton Oilers Vegas Golden Knights Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings St. Louis Blues liga NHL Chicago Blackhawks

Četrtek, 11. 4. 2024, 8.10

2 tedna, 4 dni

Liga NHL, 10. april

Edmonton pomagal Kraljem, Kopitar prejel dve priznanji soigralcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
Anže Kopitar | Anže Kopitar uživa pri soigralcih velik ugled. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar uživa pri soigralcih velik ugled.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Edmonton Oilers, ki so si že zagotovili nadaljevanje prvenstva NHL, so tokrat na domačem ledu visoko, s 5:1, premagali Vegas Golden Knights. S tem so pomagali tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki se z Vitezi še borijo za nastop v končnici tekmovanja za Stanleyjev pokal. Slovenski hokejski as je v letni anketi NHLPA prejel dve priznanji soigralcev.

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings
Sportal Sosedi končali zmagoviti niz Kraljev, ki bodo na končnico morali še malo počakati

Tekmo z lasvegaško ekipo je zaradi lažje poškodbe izpustil eden najboljših igralcev lige Connor McDavid. "Mislim, da Connor dobro ve, kakšen je naš veliki cilj," je dejal trener Naftarjev Kris Knoblauch. "Verjamem, da je tekmovalen in bi si želel drsati ter prispevati k zmagam ekipe, vendar mislim, da razume, kje je naša ekipa, kaj potrebuje njegovo telo in kako ga bomo še potrebovali v nadaljevanju sezone."

Vancouver Canucks so po podaljšku izgubili z Arizono. | Foto: Reuters Vancouver Canucks so po podaljšku izgubili z Arizono. Foto: Reuters

Naftarji so na drugem mestu pacifiške skupine in imajo tri točke zaostanka za vodilnimi Vancouver Canucks, obenem pa tudi osem točk prednosti pred LA Kings na tretjem mestu. Golden Knights ta čas v boju za končnico držijo drugi wild card na zahodu s točko manj od Kraljev.

Kralje, ki so na prejšnji tekmi z Anaheim Ducks zapravili prvo priložnost za preboj v končnico, naslednja tekma čaka v petek proti Calgary Flames, dan pozneje pa se bodo še enkrat pomerili proti Račkom.

Kopitar v očeh hokejistov tretji najbolj popoln igralec

Medtem ko ljubitelji hokeja uživajo v razburljivem zaključku redne sezone severnoameriške lige NHL, je Združenje igralcev nacionalne hokejske lige (NHLPA) danes razkrilo izsledke letne ankete za sezono 2023/24. Kar dve priznanji hokejistov lige je prejel tudi slovenski zvezdnik prvenstva NHL v dresu Los Angeles Kings Anže Kopitar

Los Angeles Kings, Anže Kopitar | Foto: Reuters Foto: Reuters

Hokejisti so v anketi izbirali najbolj popolnega NHL-igralca, napadalca, branilca in vratarja, ki bi jih želeli v svoji ekipi, s katerim igralcem najmanj uživajo, a bi ga radi imeli v svoji ekipi, proti kateremu igralcu je najtežje igrati ... Anže Kopitar je bil tretji med vsemi igralci lige v kategoriji "kdo je najbolj popoln igralec".

V boju za lovoriko najpopolnejšega hokejista lige je 36-letni Slovenec zbral 8,15 odstotka vseh glasov in zaostal le za Sidneyjem Crosbyjem iz Pittsburgha in Aleksandrom Barkovom s Floride.

Poleg tega se je Kopitar v glasovanju uvrstil tudi med prvih pet igralcev, s katerimi se je v ligi najtežje soočiti na ledu. V tem glasovanju je Kopitar končal na četrtem mestu, vendar je bil drugi med napadalci. Le Victor Hedman iz Tampe Baya, Connor McDavid iz Edmontona in Jaccob Slavin iz Caroline so prehiteli Kopitarja, ki je v tej kategoriji zbral 6,09 odstotka glasov.

"Zame to pove vse," je danes na treningu za LA Kings Insider o Kopitarju in priznanjih hokejistov lige NHL povedal trener Kraljev Jim Hiller.

"Veliko je ljudi z veliko mnenji, veliko različnih pogledov na igro. Vendar ko tvoji sotekmovalci na ledu pravijo, da je ta fant eden najbolj popolnih igralcev v ligi ter eden izmed tistih, proti katerim je najtežje igrati, še posebej z izkušnjami, ki jih Kopi ima, je to zelo impresivno. To je tisto, v kar lahko zares verjameš."

V deveti izdaji ankete NHLPA je sindikat anonimno anketiral igralce lige NHL iz vsakega od 32 klubov, to sezono pa je v anketi sodelovalo 639 članov. Člani NHLPA so pretehtali 15 vprašanj, ki so pokrivala različne hokejske teme.

Hokejisti St. Louis Blues so na domačem ledu s 5:2 premagali Chicago Blackhawks in s tem še ohranili upanje na končnico zahodne konference. Jordan Kyrou je zadel dvakrat, Robert Thomas pa je k zmagi dodal gol in podajo.

St. Louis je ohranil majhne upe za nastop v končnici. Ker je Vegas izgubil z Edmontonom, so se Blues približali na tri točke za zadnje mesto v končnici zahodne konference. Blues čakajo še tri tekme, Golden Knights pa štiri.

Arizona Coyotes, ki nimajo več možnosti za končnico, so po podaljšku s 4:3 premagali drugo najboljšo ekipo zahodne konference Vancouver Canucks. Zmago je domači ekipi z odločilnim golom prinesel Logan Cooley, ki je zadel po 3:51 minute podaljšane igre.

Liga NHL, 10. april:

Lestvica:

Preberite še:

Steve Kozari
Sportal Sodnik po trku s hokejistom nepremično obležal #video
New York Rangers
Sportal Rangers izenačili klubski rekord, Nashvillu pomembna zmaga
Auston Matthews
Sportal Auston Matthews že pri številu 65
Ne spreglejte