Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
1. 12. 2016,
15.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Boštjan Kline Klemen Kosi Peter Pen

Četrtek, 1. 12. 2016, 15.25

6 let, 7 mesecev

(Še) brez smukaškega alarma

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Kanadčan Erik Guay je bil najhitrejši na drugem treningu pred sobotnim smukom svetovnega pokala v Val d'Iseru. Slovensko čast med trideseterico pa je tokrat reševal Martin Čater, ki si je s tem izbojeval tudi mesto na tekmi.

Erik Guay je postavil najhitrejši čas drugega treninga. | Foto: Sportida Erik Guay je postavil najhitrejši čas drugega treninga. Foto: Sportida

Tudi drugi smukaški trening v Val d'Iseru je postregel z zgolj enim slovenskim smukačem med trideseterico. To je bil Martin Čater, ki je s štartno številko 61 postavil 26. čas preizkusa tekmovalne proge Oreiller-Killy.

Najhitrejši je bil sicer tokrat Kanadčan Erik Guay, ki je za tri stotinke sekunde prehitel branilca malega kristalnega globusa Petra Filla, tretji pa je bil najhitrejši s sredinega treninga Kjetil Jansrud (+0,86).

Pen: Trening je trening, tekma je tekma

Čater je za Kanadčanom zaostal dve sekundi in sedem stotink. Še štiri desetinke počasnejši je bil Klemen Kosi (38. čas). Boštjan Kline, ki sicer na treningih večinoma ne blesti, je bil tudi tokrat zadržan in je z zaostankom 2,59 zasedel 41. mesto. Andrej Šporn je bil tokrat 56. (+3,18), Miha Hrobat deset mest za njim (+3,85), medtem ko pa je oboleli Rok Perko odstopil.

Boštjan Kline na treningih ni blestel. Kako pa bo v petek in soboto, ko bo šlo zares? | Foto: Sportida Boštjan Kline na treningih ni blestel. Kako pa bo v petek in soboto, ko bo šlo zares? Foto: Sportida

"Pravo smučanje je treba pokazati na tekmi," na visoke slovenske zaostanke odgovarja trener ekipe za hitri disciplini Peter Pen in dodaja, da ni razloga za paniko ali alarm. "Kosi v sredo in Čater v četrtek sta pokazala, da sta lahko hitra in boljša kot lani. Tudi igra desetink bi se lahko obrnila drugače. Urediti moramo še nekatere stvari, povezane z opremo, in se pogovoriti. Prav zaradi takšnih stvari so treningi. Odločilna pa bo tekma," pravi šef slovenskih "hitrašev", ki bodo v sezono vstopili s petkovim superveleslalom (12.00), smuk pa bo na sporedu v soboto.

Ne spreglejte