Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 5. 2024,
21.22

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

La Liga Girona Atletico Madrid Barcelona Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak špansko prvenstvo

Nedelja, 19. 5. 2024, 21.22

1 teden, 1 dan

Špansko prvenstvo, 37. krog

Polom Oblakovega Atletica, Norvežan dal Realu kar štiri zadetke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Jan Oblak | Jan Oblak je v nedeljo na zadnji domači tekmi Atletica v tej sezoni prejel kar štiri zadetke. | Foto Reuters

Jan Oblak je v nedeljo na zadnji domači tekmi Atletica v tej sezoni prejel kar štiri zadetke.

Foto: Reuters

Prvak Real Madrid je v predzadnjem krogu španskega prvenstva remiziral pri Villarrealu. Po prvem polčasu je vodil s 4:1, nato je rumena podmornica izenačila na 4:4. Vse zadetke za Villarreal je prispeval Norvežan Alexander Sørloth in se povzpel na vrh najboljših strelcev la lige. Barcelona je nadigrala Rayo Vallecano (3:0) in si zagotovila drugo mesto, s tem pa tudi nastop na španskem superpokalu. Na njem v prihodnji sezoni ne bo Atletica, ki se je od domačega stadiona Metropolitano poslovil z nepričakovano visokim porazom z 1:4 proti Osasuni. Ker ne manjka govoric, da bi lahko rdeče-beli to poletje prodali Jana Oblaka, bi bila lahko to tudi zadnja tekma Škofjeločana za Atletico na Metropolitanu. Girona si je z novo zmago zagotovila tretje mesto.

Real Madrid, ki se bo čez dva tedna v finalu lige prvakov pomeril z Borussio Dortmund, je po prvem polčasu v Villarrealu vodil s 4:1. Nato je Alexander Sørloth nadaljeval strelsko rapsodijo in dosegel kar poker zadetkov za končnih 4:4. | Foto: Reuters Real Madrid, ki se bo čez dva tedna v finalu lige prvakov pomeril z Borussio Dortmund, je po prvem polčasu v Villarrealu vodil s 4:1. Nato je Alexander Sørloth nadaljeval strelsko rapsodijo in dosegel kar poker zadetkov za končnih 4:4. Foto: Reuters

Real Madrid, ki je že pred časom potrdil naslov španskega prvaka, je proti Villarrealu v prvem polčasu že vodil s 4:1. A junak rumene podmornice je bil danes norveški napadalec Alexander Sørloth, ki je s štirimi goli priboril točko domači zasedbi. Sørloth je s 23 goli tudi najboljši strelec španske lige.

Drugouvšrčena Barcelona je brez večjih težav odpravila Rayo Vallecano. Za blaugrano sta zadela Robert Lewandowski (3.) in Pedri (72. in 75.). Tretjeuvrščena Girona je danes ugnala Valencio, v ligi prvakov pa bo prihodnjo sezono igral tudi četrti Atletico.

Robert Lewandowski je popeljal Barcelono v vodstvo že po treh minutah. | Foto: Reuters Robert Lewandowski je popeljal Barcelono v vodstvo že po treh minutah. Foto: Reuters

A atleti so bili danes nemočni proti Osasuni, ki je s kar 4:1 odpravila Madridčane. Dva gola je dosegel Raul Garcia. Kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak je prejel štiri zadetke in zbral dve obrambi, od madridskega občinstva pa se je poslovil Črnogorec Stefan Savić, ki bo po koncu sezone zapustil Atletico.

Osasuna je v gosteh premagala Atletico Madrid kar s 4:1. | Foto: Reuters Osasuna je v gosteh premagala Atletico Madrid kar s 4:1. Foto: Reuters

Na preostalih tekmah je Athletic Bilbao z 2:0 ugnal Sevillo, Cadiz in Las Palmas sta se razšla brez golov, Celta je v gosteh z 2:1 premagala Granado, Real Sociedad z 2:0 Betis, Mallorca in Almeria pa sta remizirala z 2:2. Alaves je že v soboto z 1:0 ugnal Getafe.

Poleg potnikov za ligo prvakov, so krog pred koncem španskega prvenstva znani tudi tisti, ki bodo prihodnjo sezono igrali med drugoligaši. V razred nižje se ob koncu sezone selijo 18. Cadiz (33 točk), predzadnja Granada (21) in zadnja Almeria (18).

Quique Sanchez Flores
Sportal Sevillo zapušča trener, kapetan Jesus Navas sprejel dosmrtno ponudbo
Jan Oblak
Sportal Fantastična obramba, izjemen jubilej in nejasna usoda Jana Oblaka #video

Špansko prvenstvo, 37. krog:

Sobota, 18. maj:

Nedelja, 19. maj:

Lestvica:

Najboljši strelci:

23 – Sörloth (Villarreal)
21 – Dovbik (Girona)
19 – Bellingham (Real Madrid)
18 – Lewandowski (Barcelona)
16 – Budimir (Osasuna), Griezmann (Atletico)
15 – Mayoral (Getafe), Morata (Atletico), En Nesyri (Sevilla), Vinicius Jr. (Real Madrid)
14 – Guruzeta (Athletic)
13 – Duro (Valencia), Larsen (Celta)

Atletico Madrid Antoine Griezmann
Sportal Barcelona pobegnila Gironi, Laporta jezen na Xavija
Slavko Vinčić
Sportal Finale lige prvakov bo sodil Slovenec, Slavko Vinčić doživel največjo čast v karieri
Ne spreglejte