Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2012,
17.13

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

RK Koper

Torek, 10. 4. 2012, 17.13

1 mesec, 3 tedne

Koper po nujni točki v Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po premoru zaradi reprezentančnih aktivnosti se že v sredo nadaljuje klubska sezona. V slovenskem rokometnem prvenstvu do konca ostaja še sedem krogov. Koprčani gostujejo v Mariboru.

Koprski rokometaši zasedajo tretje mesto na lestvici prve slovenske lige in ostajajo v lovu na drugo, ki v prihodnji sezoni še pelje v elitno ligo prvakov. Vodilno Gorenje ima v končnici za prvaka 45 točk, Celje 39, Koper pa 31 s tekmo manj. Prav v sredo, 11. aprila, Primorce čaka zaostali obračun drugega kroga končnice. Gostovali bodo pri petemu Mariboru Braniku.

Ekipa pod vodstvom Marka Šibile je bila proti Koprčanom konec novembra v srečanju rednega dela v Mariboru zelo blizu uspeha, saj je izgubila s samo dvema goloma razlike, a so gostje iz obale tudi tokrat favoriti srečanja. "Moštvo Kopra je potrebno maksimalno spoštovati, saj gre za ekipo, ki se je uvrstila med 8 najboljših moštev v elitni evropski ligi prvakov. Zelo smo veseli, da v dvorano Tabor prihaja ekipa s takšnim ugledom, proti kateri pa smo v letošnji sezoni že dokazali, da se lahko enakovredno kosamo z njo," pravi trener RK Maribor Branik Marko Šibila, ki še ne ve, če bo lahko računal na poškodovanega kapetana Simona Razgorja. Slednji okreva po poškodbi, ki jo je staknil na zaključnem turnirju pokala Slovenije.

V sredo ob 18. uri se bodo Štajerci poskušali zoperstaviti Primorcem, ki so v tednu klubskega "premora" predvsem celili rane in se posvečali individualnemu delu. "Usoda ekip kot je naša je, da v reprezentančnih tednih skoraj ne morejo na treningih delati nič pametnega. Poskušali smo nekoliko osvežiti ekipo, saj je pred nami še kopica zelo pomembnih in napornih tekem. Verjamem, da je vsem, ki so ostali v Kopru, to koristilo. Nismo iskali 'sparing' partnerjev za pripravljalne tekme, saj imamo tekem preveč, zato smo se posvetili individualnemu delu in celjenju poškodb tistih, ki za to med redno sezono nimajo časa," pred nadaljevanjem prvenstva pove koprski strateg Fredi Radojkovič. Slednjega z ekipo čaka v soboto nov derbi, ki bo v Kopru gostovalo Celje. Neposredni tekmec za drugo mesto v prvenstvu.

Spomnimo, Cimos Koper, pa bo 21. aprila nadaljeval evropsko sezono, potem ko se je prebil med osem najboljših ekip stare celine.

Ne spreglejte