Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2019,
22.52

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

špansko prvenstvo Jan Oblak Jan Oblak Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Real Madrid Atletico Madrid

Nedelja, 1. 9. 2019, 22.52

4 leta, 8 mesecev

Špansko prvenstvo, 3. krog

Bale reševal Real Madrid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Gareth Bale | Gareth Bale je bil razpoložen za igro. Dosegel je dva gola. | Foto Reuters

Gareth Bale je bil razpoložen za igro. Dosegel je dva gola.

Foto: Reuters

V španski la ligi je Atletico Jana Oblaka v izdihljajih tekme prišel do zmage proti Eibarju. Real Madrid je na gostovanju pri Villarrealu dvakrat zaostajal, obakrat pa je bil strelec izenačujočega gola Gareth Bale.

Tretji krog španskega prvenstva sta vodilna Sevilla in Celta Vigo odprli z remijem (1:1). Brez zmagovalca se je končala tudi tekma med Osasuno in Barcelono, ki je z oslabljeno zasedbo, manjkalo je kar nekaj udarnih napadalcev (Lionel Messi, Luis Suarez in Ousmane Dembele), v razburljivem srečanju ostala brez zmage (2:2)

Komaj 16-letni Afričan Anssumane Fati, ki prihaja iz države Gvineja Bissau, je v soboto dosegel najpomembnejši zadetek kariere. V drugem nastopu v španskem prvenstvu je napadalec, ki ga je trener Ernesto Valverde zaradi ogromnih težav s poškodbami zvezdnikov v člansko zasedbo Barcelone preselil iz ekipe do 19 let, že dosegel zadetek. Na začetku drugega polčasa je na gostovanju pri Osasuni zamenjal Rafinho, nato pa se šest minut pozneje vpisal med strelce in izenačil na 1:1.

Junak Osasune je bil dvakratni strelec Roberto Torres. | Foto: Reuters Junak Osasune je bil dvakratni strelec Roberto Torres. Foto: Reuters

S tem se je na večni lestvici povzpel na prvo mesto, saj je postal najmlajši strelec Barcelone v bogati klubski zgodovini. Fati se je na seznam strelcev vpisal pri 16 letih in 304 dneh, prejšnji rekorder Bojan Krkić pa je prvi zadetek za Katalonce dosegel s 17 leti in 53 dnevi.

Barcelona je nato po zadetku Brazilca Arthurja povedla z 2:1, a je Torres z drugim zadetkom, tokrat po strelu z bele točke, v 81. minuti izenačil na 2:2. 

Atletico Madrid je imel obilico težav z Eibarjem. V 19. minuti je moral Jan Oblak že drugič po žogo v mrežo. V nadaljevanju tekme so domačini zaigrali podjetneje in v 90. minuti prek Thomasa prišli do zmage s 3:2.

V zadnji nedeljski tekmi je Real Madrid gostoval pri Villarrealu. Domači so vodili pri 1:0 in 2:1, obakrat pa je goste rešil poraza Valežan Gareth Bale, ki je izenačujoči gol dosegel v 86. minuti.

Virgil van Dijk
Sportal Znak, kdo bo osvojil zlato žogo? Evropski igralec leta postal Nizozemec.

Špansko prvenstvo, 3. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

3 - Loren (Betis),
2 - Benzema (Real Madrid), Fekir (Betis), Garcia (Athletic B.), Griezmann (Barcelona), Guardiola (Valladolid), Joselu (Alaves), Moreno (Villarreal), Roger (Levante), Torres (Osasuna),
1 - ...

Ne spreglejte