Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
21.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 21.13

8 let, 1 mesec

"Ibišević lahko postane strelski kralj"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Legendarni nemški nogometni ostrostrelec Gerd Müller je napovedal, da bi kmalu lahko dobil naslednika za svoj rekordni dosežek, ki je v nemški bundesligi nedotaknjen že skoraj 40 let.

Müller, s 40 zadetki v eni sezoni kralj strelcev nemškega prvenstva, meni, da bi dosežek lahko že v tej sezoni izboljšal Vedad Ibišević.

Nemška nogometna javnost nestrpno pričakuje petkov spopad vodilnih moštev bundeslige, ki bo bržčas odločil o jesenskem prvaku; poleg največjega nemškega kluba Bayerna pa bo drugi udeleženec presenetljivo vodilna ekipa bundeslige, lanski drugoligaš Hoffenheim. In prav najboljši strelec "najboljše vaške ekipe na svetu" Vedad Ibišević je po Müllerjevi oceni sposoben popraviti njegov strelski rekord iz sezone 1971/72, ko je v dresu Bayerna dosegel 40 golov.

"Vse je mogoče. Če bo tako nadaljeval, bo presegel mejo 40 golov. Takšnega občutka za gol se ne da pridobiti. Ali ga imaš ali pa ne - in Ibišević ga očitno ima," je v pogovoru za nemško televizijo DSF dejal Müller. V svoji bogati karieri, med drugim je bil leta 1974 svetovni prvak z Nemčijo, je še petkrat presegel mejo 30 golov v sezoni. Priznal pa je, da za 24-letnega bosanskega napadalca do te sezone še ni slišal, a športno dodal: "Če bo po koncu sezone popravil moj rekord, mu bom pač preprosto čestital."

Ibišević ima kot najboljši strelec bundeslige po 15 krogih od 34 na svojem računu 17 golov, njegov Hoffenheim jih je skupno dosegel 40, največ med vsemi ekipami v ligi. Kljub trem točkam prednosti na lestvici pa Müller za petkov derbi napoveduje zmago svoje nekdanje ekipe iz Münchna, ki je po slabem začetku sezone prišla v zmagovalni ritem in se že prebila tik pod vrh bundeslige. "Hoffenheim ima kakovostno ekipo, toda mislim, da ne more zmagati v Münchnu. Bayern bo imel na tej tekmi še posebej velik motiv."

Ne spreglejte