Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
1. 9. 2012,
8.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 8.51

8 let

Dve tekmi, šest golov: Je en sam Falcao in je naš

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Radamel Falcao je v petih dneh zabil šest golov. Dokončno je postal nova zvezda na evropskih zelenicah. Atleticu Madridu je priboril evropski superpokal, a tukaj se letos ne ustavljajo.

Kolumbijec Radamel Falcao je s "hat-trickom" na evropskem superpokalu, ko je zmagovalec lige Evropa madridski Atletico v petek zvečer s 4:1 potopil zmagovalca lige prvakov londonski Chelsea, le dokazal, zakaj je eden najbolj zaželenih napadalcev na svetu. A prestopni rok je končan in El Tigre ostaja v Madridu. Da bi odšel v enem od naslednjih, prav tako ni možno, poudarja večinski lastnik kluba Miguel Angel Gil: "Je en sam Falcao in je naš. Je izjemen timski nogometaš. Borili se bomo, da ga obdržimo."

V sezoni 2011 je za Porto v evropski ligi zabil 17 golov. Tako ga je lani poleti Atletico kupil za 40 milijonov. Denarci so bili poplačani, ko jim je z 12 zadetki pomagal do zmage v tem istem tekmovanju. Odlično je zamenjal Sergia Aguera in Diega Forlana. Obenem je v španski Primeri zabil 24 golov. Bili so peti in bodo tako branili naslov v ligi Evropa. V novi klubski sezoni ima že šest zadetkov: tri je zabil v ponedeljek na ligaški tekmi Athleticu iz Bilbaa in zdaj še tri na evropskem superpokalu. "Sanjal sem, da sem zabil toliko golov. Zahvaljujem se Bogu za to priložnost," je dejal po petkovem zmagoslavju. S tako zelo vročim Falcaom morda Atletico letos v Španiji ogrozi še velikana Barcelono in Real Madrid. V tretjem krogu jih v ponedeljek zvečer čaka Real Betis.

"Odigrali smo odlično tekmo. Navdušeni smo. Trdo moramo delati, da bomo obdržali ta nivo," je o superpokalni tekmi povedal Kolumbijec. "Vedeli smo, da moramo začeti borbeno od prve minute. Izkoristili smo vse svoje priložnosti." O svoji nadaljni karieri pa je El Tigre povedal: "Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Vem, da je bilo nekaj klubov zainteresiranih zame, a je Atletico naredil vse, da me obdrži. Zadovoljen sem. In to je bila prva nagrada."

Ne spreglejte