Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2010,
15.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 2. 2010, 15.39

8 let

Benko dogovorjen za vrnitev v Nafto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po pričakovanjih se je prestopni rok pri Nafti končal mirno. Lendavčani so si sposodili le Mitjo Flisarja in Saša Kolmana, v torek pa se utegne pridružiti še Jože Benko.

Potem ko se Nafta in Mura 05 nista uspeli dogovoriti za odkup mladega napadalca Mitjo Flisarja, sta prekmurska kluba vseeno sprejela dogovor, ki je dober za oba. Tako bo 20-letnik do konca sezone posojen Lendavčanom, le-ti pa ga bodo imeli tudi možnost odkupiti. Enako velja za branilca Tolmina Saša Kolmana, ki bo na ta način do julija pridružil mlajšemu bratu Nejcu.

Vrnitev Benka?

Nafti bi se utegnil pridružiti tudi nekdanji napadalec Jože Benko, ki se je odločil zapustiti ciprski klub Aek iz Larnake. S slednjimi je včeraj usklajeval zadnje podrobnosti glede prekinitve pogodbe, s športnim direktorjem Nafte Marjanom Dominkom pa se je že dogovoril za sodelovanje. "Benko pride jutri v Slovenijo in potem bomo videli, kako je uredil stvari na Cipru. Kot mi je sam zagotovil, je včeraj prekinil pogodbo," pravi Dominko. Če bo 29-letni napadalec znova kariero nadaljeval v modro-belem dresu, bo znano v prihodnjih dneh.

Poraz na Madžarskem in visoka zmaga nad Veržejem

V soboto se je Nafta gostovala v Szekesfehervarju pri Videotonu, ki je po jesenskem mestu vodilni v madžarskem prvenstvu.

Tekma je potekala v težkih pogojih na snežni podlagi, končala pa se je z zmago domačih z 2:0. Trener Nebojša Vučičević je na teren od prve minute poslal Murka, N. Kolmana, Zemljiča, Cabana, Buzetija, Mujakoviča, Čeha, B. Gerenčerja, Vassiljeva, Miljkovića in Volaša, v nadaljevanju pa so igrali še Bukovec, S. Kolman, P. Gerenčer, Matjašec, Horvat in Repina.

V nedeljo so se na igrišču z umetno travo v Lendavi pomerili še s tretjeligašem iz Veržeja ter slavili z 8:0. Vučičević je tokrat ponudil priložnost tistim, ki sicer igrajo manj in mladim upom. V začetni enajsterici so tako bili Luk, Matjašec, Repina, S. Kolman, Vaš, Bukovec, Horvat, Vinko, P. Gerenčer, Flisar in Janković, v nadaljevanju pa so priložnost za dokazovanje dobili še Miljković, Vöröš, Duh, Mujdrica, Szabo in 16-letni vratar Litrop.

Ne spreglejte