Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2024,
22.28

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Paolo Banchero Donovan Mitchell Liga NBA NBA Luka Dončić Luka Dončić Cleveland Cavaliers Orlando Magic

Nedelja, 5. 5. 2024, 22.28

1 teden, 5 dni

Liga NBA, 5. maj

Kakšen preobrat v Clevelandu! Fotografija Dončića obnorela splet. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Cleveland Donovan Mitchell | V seriji med Clevelandom in Orlandom, edini v prvem krogu končnice NBA, na kateri se je igralo sedem tekem, so se zmage vselej veselili gostitelji. Tako je bilo tudi na nedeljski matineji v Clevelandu. | Foto Reuters

V seriji med Clevelandom in Orlandom, edini v prvem krogu končnice NBA, na kateri se je igralo sedem tekem, so se zmage vselej veselili gostitelji. Tako je bilo tudi na nedeljski matineji v Clevelandu.

Foto: Reuters

Vsi štirje udeleženci konferenčnega polfinala na zahodu, med njimi je tudi Dallas Luke Dončića, ki ga v noči na sredo čaka prva tekma z Oklahoma Cityjem, so bili znani že v soboto, dan pozneje pa je bilo konec neznank še na vzhodu. V odločilni sedmi tekmi uvodnega kroga je Cleveland po preobratu v drugem polčasu premagal in izločil Orlando. Američane sicer v teh dneh zabava fotografija Luke Dončića z zadnjega srečanja proti LA Clippers, kjer se pogovarja s poražencem Jamesom Hardnom in spominja na nepozaben prizor izpred dveh let, ko je strmel v nemočnega izzivalca, zvezdnika Phoenixa Devina Bookerja.

Maxi Kleber Dallas Mavericks
Sportal Nemec nekaj časa ne bo mogel pomagati Dončiću

Liga NBA, 5. maj (končnica):

Vrhunci dvoboja v Clevelandu:

Kako pomembna je prednost domačega igrišča, so se v končnici lige NBA letos prepričali košarkarji Clevelanda in Orlanda. Ker so jo vselej izkoristili, je o potniku v drugem krogu končnice v konferenčni polfinale, odločala sedma tekma. To je bila za zdaj edina serija letošnjega play-offa, v katerem so ljubitelji košarke spremljali vselej zanimivo sedmo srečanje. Potekala je v zgodnjih popoldanskih urah, nato pa osrečila gostitelje.

Cleveland je v prvem polčasu zaostajal že za -18, a na koncu zmagal za +12. | Foto: Reuters Cleveland je v prvem polčasu zaostajal že za -18, a na koncu zmagal za +12. Foto: Reuters

Sprva je v dvorani Rocket Mortgage FieldHouse zadišalo po tem, da bi se lahko niz nedotakljivosti gostiteljev končal. Orlando je namreč vodil že za 18 točk, po prvem polčasu v Clevelandu pa je imel v žepu +10 (53:43). Skoraj polovico točk je dosegel prvi zvezdnik gostov Paolo Banchero (24 točk).

Pri gostiteljih je pričakovano izstopal najboljši strelec Donovan Mitchell, ki je do takrat v seriji v povprečju dosegal 27 točk na tekmo. V prvem delu je dosegel 15 točk, a iz igre metal skromnih 3/13.

Donovan Mitchell je v tretji četrtini dosegel kar 17 točk. | Foto: Reuters Donovan Mitchell je v tretji četrtini dosegel kar 17 točk. Foto: Reuters

Cleveland je tako v drugi polčas vstopil z zaostankom -10, a je nato sledil preobrat. Na krilih natančnejšega Mitchella, ki je v šesti tekmi serije dosegel kar 50 točk, je bil v tretji četrtini boljši kar s 33:15 in povedel za +8. 

Prednost je ohranil do konca in se razveselil napredovanja. Donovan Mitchell je odlično predstavo kronal z 39 točkami (met iz igre 11/27, prosti meti 15/17, 9 sk. in 5 as.), izmed njegovih soigralcev pa so dvomestno število točk dosegli še Caris LeVert (15), Max Strus (13), Darius Garland (12) in Evan Mobley (11), ki je dodal še 16 skokov in pet blokad.

Pri gostih je bil z naskokom najbolj razigran Paolo Banchero (38 – met iz igre 10/18, prosti meti 15/18, 16 sk.), Wendell Carter Jr. je dodal 13, Jalen Suggs pa deset točk. Povsem je razočaral Franz Wagner. Nemec je iz igre metal katastrofalnih 1/15 in končal srečanje pri šestih točkah.

Donovan Mitchell, ki ga v zadnjem obdobju ovirajo bolečine v levem kolenu, je na zadnjih dveh tekmah proti Orlandu dosegel 89 točk!  | Foto: Reuters Donovan Mitchell, ki ga v zadnjem obdobju ovirajo bolečine v levem kolenu, je na zadnjih dveh tekmah proti Orlandu dosegel 89 točk! Foto: Reuters

V konferenčnem polfinalu čaka Donovana in soigralce najboljša ekipa rednega dela, košarkarji Boston Celtics, ki spadajo med osrednje favorite za osvojitev naslova. Cleveland je tako dobil prvo serijo v play-off po letu 1993, ko v njegovi ekipi ni bilo LeBrona Jamesa. 

Luka Dončić bo v Oklahoma Cityju prvič gostoval v sredo ob 3.30 po slovenskem času. | Foto: Reuters Luka Dončić bo v Oklahoma Cityju prvič gostoval v sredo ob 3.30 po slovenskem času. Foto: Reuters

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić bo z Dallasom ponovno na delu v noči na sredo. Gostoval bo pri najboljši ekipi zahodne konference v rednem delu sezone, Oklahoma City Thunder. Teličkom zaradi poškodbe rame zagotovo ne bo mogel pomagati Nemec Maxi Kleber, vprašljiv je tudi nastop Tima Hardawaya Jr.

Američane sicer v zadnjih dneh zelo zabava fotografija Luke Dončića, na kateri se na zadnjem srečanju prvega kroga končnice pogovarja s poraženim zvezdnikom LA Clippers Jamesom Hardnom. Njegov pogled je ljubitelje košarke na drugi strani velike luže spomnil na nepozaben prizor izpred dveh let, ko je po izvrstni predstavi v končnici lige NBA strmel v nemočnega izzivalca, zvezdnika Phoenixa Devina Bookerja, in postal viralen na socialnih omrežjih.

 

Liga NBA, 5. maj:

Liga NBA, prvi krog končnice:

Vzhodna konferenca:
Boston Celtics (1) – Miami Heat (8) /4:1/
Cleveland Cavaliers (4) – Orlando Magic (5) /4:3/
Milwaukee Bucks (3) – Indiana Pacers (6) /2:4/
New York Knicks (2) – Philadelphia 76ers (7) /4:2/ 

Zahodna konferenca:
Oklahoma City Thunder (1) – New Orleans Pelicans (8) /4:0/
Los Angeles Clippers (4) – Dallas Mavericks (5) /2:4/
Minnesota Timberwolves (3) – Phoenix Suns (6) /4:0/
Denver Nuggets (2) – Los Angeles Lakers (7) /4:1/

// izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Liga NBA, drugi krog končnice:

Zahodna konferenca:
Oklahoma City Thunder (1) – Dallas Mavericks (5)
Denver Nuggets (2) – Minnesota Timberwolves (3) /0:1/

Vzhodna konferenca:
Boston Celtics (1) – Cleveland Cavaliers (4)
New York Knicks (2) – Indiana Pacers (6) 

// izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Giannis Antetokounmpo
Sportal Vprašaji pri Giannisu Antetokounmpu, ki zanimajo tudi Slovence
Anthony Edwards
Sportal Minnesota na krilih Edwardsa ugnala Denver
Dallas Mavericks : Los Angeles Clippers Luka Dončić
Sportal Irving po veliki zmagi Dončiću namenil prav posebne besede
Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Dončić z Dallasom do velikega podviga!
Darvin Ham Los Angeles Lakers
Sportal Lakers so se odločili za spremembo
Ne spreglejte