Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2020,
21.02

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Banska Bystrica Tipsport Liga

Sreda, 1. 4. 2020, 21.02

1 leto, 3 mesece

v slovaški tipsport ligi naposled brez prvaka

Slovaški preobrat: razveljavili odločitev, ki je jezila tudi klube Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Izvršni odbor slovaške hokejske zveze je razveljavil odločitev sveta najkakovostnejšega slovaškega hokejskega tekmovanja Tipsport Lige in Banski Bystrici odvzel naslov prvaka predčasno končane sezone. V sezoni 2019/20 slovaškega prvaka tako ne bo.
 

Slovaška Tipsport Liga se je, podobno kot skoraj vse evropske lige, zaključila predčasno. Do začetka končnice so bili še trije krogi, člani Banske Bystrice pa so imeli pred najbližjim zasledovalcem Slovanom iz Bratislave neulovljivih 12 točk prednosti.

Prva odločitev sveta lige je bila, da je Banska Bystrica še četrtič zapored prvak, kar je odprlo polemike o pravičnosti in razjezilo mnoge. Svoje nestrinjanje so javno izrazili pri drugem Slovanu (njegov član je bil do konca sezone Žiga Pance) in tretjih Košicah (Jurij Repe, Žiga Pavlin), pri katerih so zapisali, da vračajo kolajne.

Predsednik slovaške hokejske zveze Miroslav Satan je predsednika Banske Bystrice Juraja Kovala pozval, naj se klub sam odpove naslovu, a se to ni zgodilo. Tri tedne pozneje so pri slovaški hokejski zvezi sami razveljavili prvi sklep in odločili, da v tekmovalnem obdobju 2019/20 slovaškega prvaka ne bo. 

Takole so člani Banske Bystrice pozirali kot prvaki:

"Sprejemamo odločitev. Veseli smo, da se je ta travma, ki je nastala s prvotno odločitvijo, končala. Ne želimo biti klub, za katerega ljudje menijo, da si je sam nadel naslov prvaka. V predčasno končano sezono smo vložili vse, kar smo lahko, a nam je višja sila onemogočila, da bi osvojili, kar smo si želeli," so zapisali na uradni strani slovaškega kluba in dodali, da se po koncu polemik o slovaškem prvaku lahko osredotočijo na resnične težave, ki jih je prinesla pandemija koronavirusa.

"Verjamemo, da bodo sprejeti ukrepi delovali. Mi se bomo še naprej vedli odgovorno, tako da se bomo kmalu spet lahko videli v hokejskih dvoranah," so še zapisali pri prvouvrščenem moštvu skrajšanje sezone slovaške Tipsport Lige.

Preberite še:

Žiga Jeglič
Sportal Žiga Jeglič: Še več pripravljenosti na kompromise in prilagajanja položaju
Slovenija Litva olimpijske predkvalifikacije Jan Urbas
Sportal Jan Urbas v najboljši nemški družbi
Ne spreglejte