Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
20.42

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 20.42

8 let, 1 mesec

Poslovila sta še se Tonejc in Sever

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvoboja osmine finala v igri v krog in klasični igri sta se končala slabo za Slovenca. Dejan Tonejc je s Črnogorcem Miroslavom Petkovićem izgubil po dodatnem obratu z 28:29.

Gregor Sever pa je izgubil z Italijanom Denisom Pautassiem s 7:13 in sta oba izpadla. Tonejc je začel z bližanjem in bil samo 50 odstoten. Črnogorec je to takoj izkoristil in si z dvema zadetima balinoma priigral štiri točke prednosti – 2:6. Takoj v naslednjem obratu se je zgodilo ravno obratno, s tem da je Petković naredil pri bližanju tri napake. Dejan je zadel obe krogli ter oba balina – 8:7. Potem se je razlika v korist našega reprezentanta povečala za točko, ker je tekmec eno kroglo zgrešil – 12:10. V prvem od dveh bližalskih nizov Črnogorca je Dejan najprej izkoristil eno njegovo napako in si z zadeto kroglo zagotovil tri točke prednosti – 13:10.

Naslednji obrat sta končala stoodstotno – 19:16. V nadaljevanju si je Tonejc privoščil dve napaki, Miroslav je z zadetim balinom osvojil 4 točke in znižal na 21:20. Dejan ni bil sproščen, v predzadnjem obratu je zgrešil dve krogli in tekmec je prišel v vodstvo s 24:23. Vendar so bili tudi Miroslavovi živci načeti, zbil je le dve krogli, Dejan je imel zadnjo za zmago, vendar priložnosti ni izkoristil – 26:26 in dodatni obrat. Najprej je grešil Petković in obe krogli vrgel izven kroga (Dejan jih je zadel) in povedel z 2:0. Potem je naš balinar dvakrat vrgel izven igralnega prostora (!), tekmec mu ga je postavil na zadnjo črto in s tem veliko dobil. Tonejc je namreč dve krogli "zamočil", Miroslav Petković pa je zadel kroglo in potem še balina za končno zmago 29:28.

"Kaj morem? Računal sem s tem, da se mi bo izšlo po načrtih. Škoda, da sem 'zakopal' tistega balina, hotel sem ga vreči na prvo črto. Kljub temu sem še vedno upal, da Petković ne bo obakrat zadel ...", je povedal po slovesu v tej disciplini naš reprezentant.

V sosednji dvorani je slovenski tabor doživel malce podoben šok. Gregor Sever je imenitno začel in močno pritiskal Italijana Denisa Pautassia v klasični igri. Rezultat vsega je bilo njegovo zanesljivo vodstvo kar s 7:1 kakšnih 45 minut pred koncem. Potem pa je prišlo do nepričakovanega preobrata, Ljubljančan ni dosegel do konca nobene točke več in prav tako izpadel. "Po lepem vodstvu sem začel grešiti v zbijanju. Dvakrat nisem zadel krogle za 'punt', nekaj je bilo prekratkih, ki sem jih vrgel ravno na 50 cm črto. Žal ...," je še malce jezen zaradi poraza dejal Sever.

Današnji dan bo slovenske nastope končala štafeta Aleš Borčnik – Erik Petrič, upamo, da ne dokončno in jo zadnja izpada ne bosta vrgla s tira.

Ne spreglejte