Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2020,
7.55

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

smrtna kazen Alfre Woodard TV Telekoma Slovenije

Sreda, 1. 7. 2020, 7.55

3 leta, 10 mesecev

Že v videoteki DKino!

Pomilostitev (Clemency)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Pomilostitev | Clemency © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Clemency © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Na festivalu Sundance nagrajena zaporniška drama z izjemno Alfre Woodard v vlogi upravnice zapora, ki se med pripravami na usmrtitev kaznjenca spopada s psihološkimi posledicami svojega dela in čustvenimi demoni, ki jih ta prinaša.

ZDA │ 2019 │ 108 min. │ Drama

R: Chinonye Chukwu│ I: Alfre Woodard, Richard Schiff, Aldis Hodge, Wendell Pierce

IMDb: 6,4/10 │ Rotten Tomatoes: 91 % │ Uporabniki Googla: 72 %

Upravnica zapora Bernardine Williams že leta sodeluje pri izvrševanju smrtne kazni, toda čustvene travme začnejo terjati svoj davek.

Klub Colectiv
Trendi Pretresljiva resnica o smrtonosnem požaru v romunskem nočnem klubu

Med pripravami na naslednjo usmrtitev se Williamsova sprašuje o moralnosti smrtne kazni in se bori z demoni, ki jih ustvarja njeno delo, hkrati pa se poveže s kaznjencem, ki ga bo morala usmrtiti.

Fotogalerija
1 / 8

"Tako kot film, ki ga poseljuje z vsakim vlaknom svojega bita, je tudi Woodardova nekakšen čudež." Peter Travers, Rolling Stone

Junij 2020 na HBO
Trendi Novi vladarji in vladarice malih zaslonov

"Brutalna in čudovita meditacija o resničnosti smrti in barbarstvu usmrtitve, ki ga sponzorira država." Katie Walsh, Tribune News Service

Napovednik filma Pomilostitev:

Zanimivosti:

  • Film Pomilostitev (2019) je na 35. filmskem festivalu Sundance prejel nagrado žirije med ameriškimi igranimi celovečerci, režiserka in scenaristka filma Chinonye Chukwu pa je postala prva temnopolta ženska v zgodovini, ki je prejela glavno nagrado tega festivala.
  • Pomilostitev | Foto: Film je bil nominiran za tri nagrade Independent Spirit – za najboljši celovečerec leta, najboljšo glavno igralko (Alfre Woodard) in najboljši scenarij.
  • Woodardova (Bernadine Williams) je med pripravami na vlogo spoznala upravnike zapora, Aldis Hodge (Anthony Woods) pa se je pogovarjal z dvema moškima, ki sta bila obsojena na smrtno kazen.
    Na vseh teh srečanjih je bila prisotna tudi režiserka filma.
  • Pomilostitev | Foto: Režierka Chukwujeva je zaradi zahtevne in občasno depresivne vsebine filma poskrbela, da je bilo vzdušje med snemanjem kar se da vedro in sproščeno.
  • Woodardova je za svoje igralske dosežke prejela štiri emmyje (za to nagrado je bila nominirana še štirinajstkrat) in zlati globus, za stransko vlogo v drami Cross Creek (1983) pa je bila nominirana tudi za oskarja.
Velik filmski pozdrav poletju
Trendi Velik filmski pozdrav poletju

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Skrito življenje
Trendi Skrito življenje (A Hidden Life)
Queen & Slim
Trendi Queen & Slim
Parazit
Trendi Parazit (Gisaengchung/Parasite)
Ne spreglejte