Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 2. 2. 2014, 11.42

8 let

Kaj početi, ko ste zaradi vremena ujeti v stanovanju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vremenske razmere so trenutno tako neugodne, da je najbolje, da ostanemo doma. A čeprav boste najprej pomislili na dan pred televizorjem, vam ponujamo še nekaj boljših predlogov za preživljanje dneva.

Še posebej če so doma z vami tudi otroci, ki potrebujejo več kot ves dan pred ekranom. Kakšen dober film ali risanka že, a ko bo to dovolj, poskusite katerega izmed spodnjih predlogov:

Peka in kuhanje: sezona peke peciva še ni končana, tako da lahko vaše novoletne obljube malce počakajo na dneve, ko bo zunaj topleje.

Naredi sam: božič je mimo, ampak pred nami je valentinovo, materinski dan, še kakšen rojstni dan. Nikoli ni prehitro za izdelovanje voščilnic, da ne boste zadnji dan v stiski, kaj podariti oziroma kako napisati lepe želje.

Izdelovanje kostumov: pred nami je pust. Že veste, kaj boste? Prebrskajte za idejami in mogoče letos poskusite sami narediti kaj več, kot zgolj kupiti že narejen kostum v trgovini.

Modna revija: garderobno omaro je pametno vsake toliko časa malce prevetriti. A iz pospravljanja lahko naredite šov, še otroci bodo veseli.

Sestavljanje: počasen, miren, dolg dan je pravi dan za sestavljanke. Občutite veselje, ko se kosi sestavijo v pravo podobo?

Družabne igre: monopoli, pantomima, Človek ne jezi se, šah, Activity, Naseljenci, Enka … Zabava za vso družino.

Čas za pravljice: udobno se zleknite pred kamin in berite otrokom. Študije dokazujejo, da je branje na glas eden od najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na bralno motivacijo učencev v osnovnih šolah. Kdaj ste nazadnje brali svojemu partnerju? Zakaj ne bi tega počeli danes?

Naredite utrdbo v hiši: lahko bi jo naredili zunaj iz snega, a če se iz takšnega snega res nič ne da narediti, potem si eskimsko vas naredite po svoje v stanovanju. Blazine, odeje, pregrinjala, stoli, lestve … Na koncu bo nastal pravi prostor za kakšno izmed zgornjih predlogov za zabavo.

Ne spreglejte