Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2013,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

obraz lepota trend prebadanje vsadki

Sobota, 23. 11. 2013, 11.13

8 let

Grozljiv način prebadanja obraza pod ustnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zdi se, kot da bi v iskanju tega, da bi postali še bolj posebni, tisti, ki uživajo v prebadanju telesa, našli nov izziv. Novi trend preoblikovanja telesa je na pogled tudi nekoliko grozljiv.

Preoblikovanje telesa z uhani, vsadki in še čim je stalnica starega in novega sveta. Tako v stoletjih pred nami kot danes smo ljudje poskušali meje mogočega in v telo vstavljali različne predmete. V nekaterih kulturah so takšni vsadki nekaj, kar dokazuje čast in dviguje ugled, drugje pa so posegi v telo prepovedani ali vsaj močno nezaželeni. Na tatuje in piercinge smo se že navadili, na obročke v ušesih prav tako, a težko je verjeti, da nov trend, ki se vse bolj uveljavlja, ljudem ne vzbuja vsaj malo občutka groze.

Seznam stvari, ki jih ljudje vstavijo v telo in s katerimi preoblikujejo svoj videz, je neskončen, dodati pa moramo novost, ki ji v Združenih državah Amerike pravijo ustnični krog. Ta ni vstavljen v ustnico, kot je pri nekaterih plemenih v Sudanu in Etiopiji v navadi že nekaj tisoč let , ampak pod njo. Rezultat je krogec na bradi, tik pod ustnico, skozi katerega se vidijo zobje in spodnja čeljust.

Ustnični krogec ustavijo pod spodnjo ustnico. Glede na velikost, ki jo izbere posameznik, se ločijo tudi izrazi za krogec, rečejo mu krog, disk ali celo krožnik. Zunanjost vsadka je lahko iz lesa, plastike, nerjaveče kovine ali gline. Takšen vsadek naj ne bi povzročal večjih bolečin, čeprav zobozdravniki že opozarjajo, da čeljust in zobne korenine ne bi smele biti toliko izpostavljene ter da se lahko pojavijo kronična obolenja zob in dlesni, ki lahko ob nepravilnem zdravljenju vodijo celo v zastrupitev telesa. Končni rezultat novega trenda si lahko ogledate na fotografijah.

Ne spreglejte