Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
11.35

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,15

6

Natisni članek

Oliver Dragojević pogreb

Sreda, 1. 8. 2018, 11.35

4 leta, 9 mesecev

Dragojevića pospremili k zadnjemu počitku, Vela Luka je zavita v žalost #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,15

6

Oliver Dragojević | Oliverja Dragojevića so zvečer pokopali v rodni Veli Luki na Korčuli. | Foto Mediaspeed

Oliverja Dragojevića so zvečer pokopali v rodni Veli Luki na Korčuli.

Foto: Mediaspeed

Potem ko sta se včeraj od velikana hrvaške zabavne glasbe Oliverja Dragojevića poslovila ves Split in vsa Dalmacija, so znanega hrvaškega glasbenika danes zvečer v družinskem krogu pokopali na Korčuli. Pogrebu je prisostvovala velika množica ljudi. Žalujoči so se ob Dragojevićevi rojstni hiši v Veli Luki zbirali že od jutra, vrsta za vpis v žalno knjigo pa se je daljšala iz ure v uro.

Čeprav je pogreb na željo pokojnega glasbenika potekal v družinskem krogu, je Korčulo danes obiskalo veliko ljudi, ki so se še zadnjič poslovili od hrvaške glasbene legende. V ta namen so na otoku uvedli brezplačno katamaransko linijo na relaciji Split-Vela Luka z odhodom ob 13. uri iz Splita in vrnitvijo iz Vele Luke ob 22. uri.

Oliver Dragojević
Trendi Naš novinar Splitu namenil ganljive besede. Hrvati: "Hvala, sosed."

Dolga vrsta za vpis v žalno knjigo, zid je bil premajhen za vse sveče

Poklon Oliverju Dragojeviću se je začel ob 15. uri, vendar pa so se ljudje pred glasbenikovo rojstno hišo začeli zbirati že zjutraj. Po poročanju 24sata se je vrsta za vpis v žalno knjigo daljšala iz ure v uro, zid pred hišo umrlega pevca pa je bil premajhen za vse sveče, ki so jih prinesli in prižgali žalujoči. Vzdušje je bilo žalostno, nekatere ljudi so premagale solze.

Pogreb se je na pokopališču sv. Roka v Veli Luki začel ob 18. uri. Zbrane je ganil Stjepan Hauser iz dua 2Cellos, ki je na violončelu zaigral Dragojevićevo uspešnico Galeb i ja. Pevca so na omenjenem pokopališču pokopali okoli 19.15. Ko so krsto spustili v grob, so pogrebniki prižgali bakle, nato pa je na Velo Luko padla tišina.

Trendi "Moj galebe": Po čustvenem slovesu Dragojevića odpeljali proti rodni Veli Luki #video

Veličastno in čustveno slovo od priljubljenega glasbenega ustvarjalca

Prebivalci Hrvaške so se od enega največjih hrvaških glasbenikov, ki je zaradi težke bolezni pljuč umrl v nedeljo, poslovili v torek. Hrvaška vlada je v čast Dragojeviću včerajšnji dan razglasila za nacionalni dan sočustvovanja, zastave na vseh državnih in javnih poslopjih pa so bile izobešene na pol droga. 

Od Oliverja se je včeraj v Splitu poslovilo več deset tisoč ljudi. | Foto: Reuters Od Oliverja se je včeraj v Splitu poslovilo več deset tisoč ljudi. Foto: Reuters

Še posebej čustveno so legendarnega glasbenika k večnemu počitku pospremili v Splitu, kjer se je v večernih urah na promenadi Riva zbralo več deset tisoč ljudi, ki so se od Dragojevića poslovili s prepevanjem njegovih največjih uspešnic.

Tako so ga pospremili na njegovo zadnjo pot proti rojstni Korčuli.  | Foto: Reuters Tako so ga pospremili na njegovo zadnjo pot proti rojstni Korčuli. Foto: Reuters

Oliver Dragojevič.
Trendi Slovo od Oliverja Dragojevića, ene največjih glasbenih legend naše regije

Krsto na zadnjo pot proti Veli Luki pospremilo več sto čolnov

Ko so krsto pospremili do katamarana, so v mestu zadoneli cerkveni zvonovi, oglasile so se ladijske sirene, Splitčani pa so na čolnih in stavbah v središču mesta prižgali bakle in se tako poklonili velikemu someščanu, ki ga ne bodo nikoli pozabili.

Pokojnega glasbenika so s katamaranom odpeljali proti Veli Luki na Korčuli, kjer se je rodil in bil danes tudi pokopan. Na zadnjo pot ga je pospremilo več sto čolnov iz Splita, s Hvara in Visa.

Od 13. ure so se vsi, ki so se želeli posloviti od glasbenika, lahko do Korčule zapeljali z brezplačnim katamaranom. | Foto: Reuters Od 13. ure so se vsi, ki so se želeli posloviti od glasbenika, lahko do Korčule zapeljali z brezplačnim katamaranom. Foto: Reuters

Oliver Dragojević je umrl v 71. letu starosti, za seboj pa pustil ženo Vesno, sina Dina ter dvojčka Davorja in Damirja. Nastopal je v najbolj znanih koncertnih dvoranah po svetu, za svoje delo pa prejel številne glasbene nagrade. Hrvaško diskografsko društvo je Dragojeviću marca letos podelilo tudi nagrado porin za življenjsko delo.

Oliver Dragojevič.
Trendi Spomnimo se nekaterih Oliverjevih uspešnic
Ne spreglejte