Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
1. 2. 2019,
18.18

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

Natisni članek

Aare 2019 Zlata lisica Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Petek, 1. 2. 2019, 18.18

5 let, 3 mesece

ZLATA LISICA

Ilka Štuhec v nov napad

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45
Ilka Štuhec | Iz Maribora z nasmehom | Foto Vid Ponikvar

Iz Maribora z nasmehom

Foto: Vid Ponikvar

Zdi se, da je Ilka Štuhec na Zlati lisici dobila vse, kar je potrebovala in želela: pristen stik z domačim okoljem, kakovosten nastop, dober veleslalomski rezultat in dobro popotnico pred svetovnim prvenstvom v Aareju.

Zlata lisica 2019 veleslalom Petra Vlhova, Mikaela Shiffrin, Ragnhild Mowinckel
Sportal Vrhunec rivalstva: pod Pohorjem kar dve zmagovalki

Izkušeni Stöcklijev serviser Aleš Sopotnik se je s kombijem že odpravil na skoraj 2.500 kilometrov dolgo pot proti Aareju. Tam se bo vnovič srečal z Ilko Štuhec, ki se bo na prizorišče svetovnega prvenstva v družbi preostalih članov spremljevalne ekipe s posebnim letalom iz Maribora podala v soboto. Kot pravi, z zelo dobrimi občutki, ki jih je okrepil lisičji veleslalom, na katerem je po odličnem šestem času drugega nastopa pristala na 20. mestu. "Lepo je bilo. Gremo dalje," pravi najboljša slovenska alpska smučarka.  

Prava popotnica za SP

Nedeljski slalom bo Mariborčanka po pričakovanjih izpustila. Njene misli so že pri ponedeljkovem prvem uradnem treningu smuka in torkovem superveleslalomu svetovnega prvenstva. "Dobro smučanje, ugodne občutke in vso navijaško podporo, ki sem je bila deležna pod Pohorjem, bom zdaj ponesla na Švedsko. Tam pa se moram najprej umiriti. Zadnji dnevi so bili namreč stresni in naporni," proti vrhuncu zime pogleduje še vedno aktualna smukaška prvakinja.

Ilka Štuhec je toplo pozdravila Tino Robnik ob njeni vrnitvi v svetovni pokal. | Foto: Vid Ponikvar Ilka Štuhec je toplo pozdravila Tino Robnik ob njeni vrnitvi v svetovni pokal. Foto: Vid Ponikvar

Branjenje? Ne, napad.

Zlata kolajna iz St. Moritza visi v domači vitrini. "Hodim mimo nje. Gor in dol. Redko se ustavim, da bi jo pogledala. Mi je pa nihče ne more vzeti. In prav to je misel pred prvenstvom. Ne bom branila kolajne, ampak bom napadala novo," pravi ljubljenka pohorske publike, ki je v Aareju do zdaj nastopila le na dveh veleslalomih svetovnega pokala. Smukaško progo si je zgolj ogledala, in sicer ob lanskem finalu svetovnega pokala.

Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec: Ne bom odšla kot invalid

Lani strašljivo, letos …

"Oh, takrat je bila proga zame kar malce strašljiva. A ko pogledam nazaj, razumem. Zaradi poškodbe več mesecev nisem stala na smučeh. Vrnila sem se januarja, dva meseca pozneje pa sem že obiskala Aare, zato sem imela verjetno drugačen pogled," se spominja Štuhčeva, ki bo prav zaradi tega poskušala še bolj izkoristiti uradne treninge pred nedeljskim smukom, na katerem bo, kar je zdaj tudi uradno, svojo uspešno in dolgo kariero sklenila Lindsey Vonn.  

Ilka Štuhec v pogovoru za Planet TV

Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn ima dovolj
Sportal Ker se vse podira, išče predvsem sebe
Sportal "Kakšen špricar že spijemo, sicer pa sem alkohol prepovedal"
trio 1994
Sportal V morju slovaških zastav spomin na slovensko zgodovino #video
Ne spreglejte