Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
9.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 9.29

8 let

Presenečenje bo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na tujem si kruh služi kopica Slovencev, devet pa jih s svojimi klubi igra tudi v elitni LP. Naši reprezentanti največ možnosti dajejo nemškim in španskim klubom, a ne izključujejo presenečenja.

"V klubu je želja prebiti se v naslednji krog, torej osvojiti eno izmed prvih štirih mest. Vemo, da bo zelo težko, saj smo v skupini, kjer so vsi klubi z izjemo enega, zelo močni. Glede na to, da je naša ekipa zelo spremenjena napram minuli sezoni, je naš cilj, da se odrežemo čim bolje. Napredovanje iz skupine bo uspeh, če pa naredimo še kaj več, pa toliko bolje. Favoriti v tej sezoni lige prvakov so po mojem isti kot so bili prej: Hamburg, ki se je zelo okrepil, Veszprem, ki je zelo močan, tu sta Barcelona in Ciudad Real, Kiel nima slabe ekipe, v igri pa bi moral biti tudi Montpellier. To so po moje ekipe, ki se bodo borile za 'final four'."

"Naš cilj je priti med štiri najboljše, torej na zaključni turnir v Köln. To je nekako tiha želja, saj smo se pred sezono okrepili in smo še močnejši kot lani. V Veszpremu se je zgradila prava ekipa, v kateri sem zelo zadovoljen. Z madžarskim reprezentanom Ivancsikom si deliva minutažo na tekmah. Favoriti lige prvakov? Kiel, Hamburg, Barcelona in Ciudad Real ter seveda Montpellier, ki se je pred sezono okrepil, bi se moral boriti za vrh."

"Z lanskoletnim uspehom v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev smo dosegli lep uspeh ter si hkrati z dobrim mestom v španskem prvenstvu priborili nastopanje v ligi prvakov. Zato so seveda pričakovanja in cilji letos zastavljeni v skladu z dosežki in ekipo, ki jo imamo. Igranje v ligi prvakov je seveda velik izziv, naš cilj pa je drugo mesto v skupini ter si tako priboriti lažjega nasprotnika v nadaljevanju lige prvakov, torej v osmini finala. Potem pa bomo videli, kaj nam to prinese. Favoriti? Sodeč po okrepitvah, spremembah v moštvih, igri in preteklih sezonah so moji favoriti Barcelona, Ciudad Real, Montpellier in Kiel."

"Kakor so povedali na novinarski konferenci, je cilj Zagreba priti med prvih osem ekip v ligi prvakov. A najprej je potrebno premagati prva dva nasprotnika z Norveške in iz Švedske ter si zagotoviti štiri točke. Šele nato pridejo težavne tekme. Fino bi bilo osvojiti prvo ali drugo mesto v skupini, da bi si tako za osmino finala zagotovili 'lažjega' nasprotnika na papirju. A do tja je dolga pot. Na zaključni turnir pa bi se po mojem morali prebiti Hamburg, Kiel, eno presenečenje – ali mi, Montpellier ali Veszprem -, kot četrtega pa bi postavil Ciudad Real."

Ne spreglejte