Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 7. 2011,
20.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Branko Tamše Matej Gaber

Sreda, 27. 7. 2011, 20.21

8 let

Podprvaki začeli, Tamše si želi Gabra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Podprvaki Slovenije so stopili v novo sezono s skupnim sestankom in prvim testiranjem. Trenerk RK Gorenje Velenje Branko Tamše pravi, da je ekipa sestavljena, potrdil pa, da si želi še Mateja Gabra.

Velenjsko moštvo po pretekli sezoni ni doživelo drastičnih sprememb, večina igralcev je ostala, poslovili so se le Aljoša Štefanič (Forst Brixen), Matevž Skok (Celje PL) in Aleksandar Stanojević (Maribor), v svoje vrste pa so "ose" zvabile dve potencialno veliki imeni slovenskega rokometa – Marka Dujmoviča in Jureta Dolenca, v sezoni 2011/12 pa bo njihov dres nosil tudi desno krilni rokometaš Fahrudin Melić. Zamenjava za Skoka bo še en mlad vratar, ki se ta čas mudi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Grčiji, Emir Taletović, ki se vrača s posode.

Prišli pripravljeni

Ekipa se je zbrala popoldan v Velenju. "Vsi so prišli, manjkata le Taletovič in Medved. Opravili so prvo testiranje, ki je pokazalo, da so v poletnem premoru naredili, kar jim je bilo naročeno. To je pomembno za nadaljevanje," za Sportal pove Branko Tamše, ki bo v prihodnjih dveh tednih vodil po dva treninga na dan. Četrtek in petek pa bosta namenjena podrobnim testiranjem v celjskem Zdravstvenem domu.

Že v začetku avgusta se bodo člani Gorenja odpravili na Poljsko, kjer bo Wisla Plock gostila močan turnir, na katerem bosta poleg Poljakov igrala še Kiel in japonska reprezentanca. Po tem bodo sledile višinske priprave na Golteh.

Za Velenjčane se pretekla sezona ni izšla po načrtih, saj so po izjemnih predstavah in prednosti v prvem delu državnega prvenstva, v drugem povsem padli in pristali na mestu podprvakov, kar jih vodi tudi v evropski pokal EHF. "Po pravici povedano se z igralci danes sploh nismo dotaknili minule sezone. Kar je bilo, je bilo. Razmišljali smo samo za naprej, kako in kaj, da bomo uresničili cilje. Želim si, da se novinci dobro vklopijo in da igralce, ki so ostali dvignemo na višjo raven," še doda Tamše, ki je okoli sebe vnovič zbral posrečeno mešanico slovenskih in tujih rokometašev. Čeprav je ekipa sestavljena, pa ne skriva zanimanja za mladega slovenskega reprezentanta, krožnega napadalca Mateja Gabra. "Zanimanje za Gabra ostaja, ne bom zanikal, da si ga sam želim v ekipi. A toliko z moje strani. Za pogovore in dogovore so v klubu odgovorni drugi. Ko bo kaj novega, boste takoj zvedeli."

Gorenje se bo domači publiki predstavilo na Šaleško-savinjskem turnirju med 19. in 21. avgustom.

Ne spreglejte