Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 6. 2021,
20.14

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Swift Hesperange Dejan Djuranović NK Domžale konferenčna liga

Torek, 15. 6. 2021, 20.14

2 leti, 10 mesecev

Odziv NK Domžale na žreb za Evropo

Djuranović opozarja, da Luksemburžani niso amaterji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Domžale Koper | Domžalčani bodo v novo sezono vstopili 8. julija na domači tekmi proti Swiftu. | Foto Vid Ponikvar

Domžalčani bodo v novo sezono vstopili 8. julija na domači tekmi proti Swiftu.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal se po enoletnem premoru vračajo v evropska tekmovanja. V novoustanovljeni konferenčni ligi se bodo v uvodnem krogu kvalifikacij pomerili s klubom Swift Hesperange. Prihaja iz Luksemburga, v Evropi bo zaigral prvič po 31 letih, glede na kakovost prvoligaških tekmovanj v Sloveniji in bogati državici Beneluksa pa se trener Dejan Djuranović strinja z oceno, da rumeni družini pripada vloga favorita.

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Domžale proti Luksemburžanom, Maribor pa proti Armencem

Swift Hesperange? Prvoligaški nogometni klub iz Luksemburga do usodnega trenutka, ko ga je ples kroglic v Nyonu povezal z domžalskim klubom, ni bil preveč poznan slovenski javnosti. V prejšnji sezoni je osvojil tretje mesto, si po 31 letih zagotovil igranje v Evropi, trener zasedbe, katere vrednost po oceni Transfermarkta znaša skoraj poltretji milijon evrov (vrednost Domžal je 6,2 milijona evrov), pa je 50-letni Francoz Pascal Carzaniga.

Djuranović: Čaka nas zahteven izziv

Dejan Djuranović bo v vlogi trenerja v Evropi debitiral na klopi Domžal proti tekmecu iz Luksemburga. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Djuranović bo v vlogi trenerja v Evropi debitiral na klopi Domžal proti tekmecu iz Luksemburga. Foto: Vid Ponikvar ''Ples kroglic nam je namenil nasprotnika iz države, ki se v zadnjih letih nogometno dviguje. Swift Hesperange se je za prvaka v domačem prvenstvu bojeval vse do zadnjega kola, naslova jim sicer ni uspelo doseči, a po dolgem času so prišli do uvrstitve v Evropo. V moštvu imajo same profesionalne nogometaše, tako da nas po pričakovanjih čaka zahteven evropski izziv. Veljamo za nosilca in postavljeni smo v vlogo favorita. Premoremo namreč več evropskega znanja in izkušenj. Temu primerno se moramo tudi vesti in tako upravičiti vsa pričakovanja. Naš cilj pred dvobojem s predstavnikom Luksemburga je uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij za konferenčno ligo,'' je za klubsko stran pokomentiral evropski žreb trener Domžal Dejan Djuranović. Opozarja, da ekipe tekmecev ne sestavljajo amaterji, ampak pravi nogometni profesionalci, ki so v prejšnji sezoni osvojili tretje mesto.

Prva tekma bo 8. julija odigrana v Domžalah, povratna pa 15. julija v Hesperangu, mestecu na jugu Luksemburga z okrog 15 tisoč prebivalci, kjer se nogometne tekme igrajo na stadionu Alphonse Thei (3.058 sedišč). Domžalčani, ki so podaljšali sodelovanje s kapetanom Senijadom Ibričićem, najboljšim igralcem Prve lige Telekom Slovenije v prejšnji sezoni, bodo konkretnejše informacije o obisku domače tekme sporočili v naslednjih tednih.

Kapetan Senijad Ibričić bo zaigral tudi v naslednji sezoni in pomagal Domžalam v Evropi. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Kapetan Senijad Ibričić bo zaigral tudi v naslednji sezoni in pomagal Domžalam v Evropi. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Swift Hesperange, ki prisega na rdeče-belo barvo dresov, je edino klubsko lovoriko osvojil leta 1990 v pokalnem tekmovanju. V sezoni 1990/91 je prvič in tudi zadnjič sodeloval v evropskih pokalih. Tedaj jih je s skupnih 6:0 odpravila Legia iz Varšave. V Evropo se tako vrača po 31 letih.

Ne spreglejte