Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2012,
17.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 7. 2012, 17.57

8 let

Zavrč namučil Maribor, Crvena zvezda osvojila Bonifiko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski prvoligaški klubi nadaljujejo s pripravami na sezono. Prvak Maribor je reševal kožo v Zavrču, Koprčani so priznali premoč Crveni zvezdi, HiT Gorica pa visoko izgubila z Istro.

Zavrč na domačem igrišču ostaja trn v peti Mariboru. V minuli sezoni je drago prodal kožo v pokalnem tekmovanju (3:3), tokrat pa se mu je nasmihala zmaga vse do 71. minute, ko je desetkratne državne prvake rešil srbski novinec Nikola Komazec (po podaji Roberta Berića). Zavrč, ki bo v prihajajoči sezoni tekmoval v 2. SNL, je pred polnimi tribunami (zbralo se je več kot 500 gledalcev) popeljal v vodstvo izkušeni zvezni igralec Aleš Čeh (v 14. minuti), podajo pa je prispeval njegov nekdanji soigralec pri ptujski Dravi Doris Kelenc. V zaključku srečanja so bili zmagi bližje gostje, a je strel Agima Ibraimija zadel okvir vrat.

''Vijolice'' čaka nov prijateljski dvoboj že v sredo, ko se bodo v Ljudskem vrtu predstavili z okrepljeno moskovsko Lokomotivo, ki se nahaja na pripravah na Pohorju. Ruskega prvoligaša je prevzel donedavni hrvaški selektor Slaven Bilić, pripeljal tudi Vedrana Ćorluko, izmed ruskih nogometašev pa je najbolj znan napadalec Roman Pavljučenko. Dvoboj se bo začel ob 20. uri.

Beograjčani so na ''mini turneji'' po Sloveniji vendarle dočakali zmago. Po remiju v Domžalah (0:0) ter porazoma v Ljubljani in Krškem so ''rdeče-beli'' razveselili svoje privržence na prijateljskem srečanju v Kopru, kjer so ugnali ''kanarčke'' z 2:0. Zmaga bi lahko bila še višja, a je Koprčane reševal kapetan med vratnicama Ermin Hasić. V 12. minuti je ubranil strel z bele točke. V koprskem dresu je nastopil tudi izkušeni branilec Matej Mavrič.

Novogoričani so v ponedeljek v Športnem parku gostili hrvaškega prvoligaša iz Pulja in visoko izgubili. Istra 1961 je vodila že s 4:0 (enega izmed zadetkov je dosegel tudi nekdanji nogometaš Kopra Siniša Linić), nato pa je častni zadetek za ''vrtnice'' z bele točke prispeval Vito Plut. Izbranci Mirana Srebrniča bodo v sredo gostovali v Kostreni, kjer se bodo pomerili z okrepljeno Rijeko.

Ne spreglejte