Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 12. 2017,
16.33

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Inter Samir Handanović

Petek, 1. 12. 2017, 16.33

6 let, 5 mesecev

Nekdanji kapetan Slovenije podaljšal zvestobo milanskemu velikanu

Samir Handanović bo postal legenda Interja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Nekdanji vratar slovenske nogometne reprezentance Samir Handanović je danes tudi uradno podaljšal pogodbo z milanskim Interjem. S trikratnim evropskim prvakom bo po novem sodeloval vsaj do leta 2021.

"Zgodba med Interjem in Samirjem Handanovićem se nadaljuje!" so zapisali na uradni spletni strani Interja in naznanili, da so podaljšali pogodbo s svojim prvim vratarjem in enim od glavnih zvezdnikov ekipe, vse odkar je leta 2012 prišel v Milano.

Samir Handanović je do zdaj za Inter odigral 195 tekem v vseh tekmovanjih. Ravno po njegovem prihodu v klub so Milančani močno padli in bili, pred tem so bili zadnjih sedmih letih štirikrat italijanski prvaki in leta 2010 osvojili tudi evropski naslov, v zadnjih letih med največjimi razočaranji italijanskega nogometa.

V prvenstvu so bili deveti, peti, osmi, četrti in v zadnji sezoni sedmi, kar pomeni, da Handanović še kar čaka na svoj krstni nastop v ligi prvakov, v kateri do zdaj ni zaigral še niti enkrat.

Dvakrat je bil izbran za najboljšega vratarja prve italijanske lige. | Foto: Getty Images Dvakrat je bil izbran za najboljšega vratarja prve italijanske lige. Foto: Getty Images

Bo končno dočakal ligo prvakov?

Triintridesetletnemu Ljubljančanu, ki je bil dvakrat izbran za najboljšega vratarja italijanske lige, v tej sezoni končno kaže dobro. Inter je po 14 odigranih tekmah na drugem mestu lestvice in se bori za naslov. Za 19. v svoji bogati klubski zgodovini.

Handanović, ki je vse od prihoda iz Udineseja nedotakljiv med njegovima vratnicama, bo, če bo v Interju ostal do leta 2021 (ali še dlje), zagotovo našel mesto med legendami tega kluba, katerega majico so v preteklosti nosili številni sloviti nogometaši.

Po 81 nastopih za Slovenijo je mesto prepustil Janu Oblaku

Handanović, sicer mlajši bratranec vratarja Maribora Jasmina Handanovića, v tujini igra že 13 let. Do zdaj je v prvi italijanski ligi zbral že kar 381 nastopov kot član Interja, Udineseja, Trevisa in rimskega Lazia.

Za Slovenijo je odigral 81 tekem in se po koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 odločil, da mesto med vratnicama prepusti zvezdniku madridskega Atletica Janu Oblaku.

Ne spreglejte