Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2021,
12.16

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Kortrijk Luka Elsner

Ponedeljek, 1. 2. 2021, 12.16

3 leta, 3 mesece

Slovenec novi trener Kortrijka

Luka Elsner ima novega delodajalca!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Luka Elsner | Luka Elsner je novi trener belgijskega prvoligaša. | Foto Reuters

Luka Elsner je novi trener belgijskega prvoligaša.

Foto: Reuters

Mladi slovenski nogometni trener Luka Elsner je novi trener belgijskega prvoligaša Kortrijk. Nazadnje je vodil francoskega drugoligaša Amiens, nato pa na novega delodajalca čakal pet mesecev. To je že njegov četrti klub v tujini.

Andraž Šporar
Sportal Šporar zapustil Sporting, Elsner se vrača v Belgijo

Kolonija slovenskih trenerjev na delu v tujini se krepi. Po Darku Milaniču (Slovan Bratislava), Simonu Rožmanu (Rijeka) in Slaviši Stojanoviću (Levski Sofija) se v boj za točke kot legionar podaja še Luka Elsner. Mladi slovenski strateg se vrača v Belgijo, kjer je v sezoni 2018/19 pustil dober vtis kot trener drugoligaša Union St. Gilloise, nato pa se iz Bruslja preselil v Francijo in se vpisal v zgodovino kot prvi Slovenec, ki je kadarkoli vodil francoskega prvoligaša.

Luka Elsner je začel trenersko kariero v Domžalah, nato je vodil Olimpijo, se preselil na Ciper (Pafos), v nadaljevanju pestre kariere pa je imel opravka še z belgijskimi in francoskimi klubi. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Luka Elsner je začel trenersko kariero v Domžalah, nato je vodil Olimpijo, se preselil na Ciper (Pafos), v nadaljevanju pestre kariere pa je imel opravka še z belgijskimi in francoskimi klubi. Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Z Amiensom je po stresni sezoni 2019/20, v kateri najboljši francoski klubi zaradi prisilne prekinitve (koronavirus) niso odigrali vseh načrtovanih tekem, izpadel v drugo ligo, nato pa konec septembra 2020 po nizu slabših rezultatov izgubil službo. Zdaj je našel nov izziv.

Belgijski prvoligaš Kortrijk, ki v prvenstvu ni zmagal že pet tekem zapored, se je odločil za trenersko menjavo. Yves Vanderhaeghe je izgubil službo, trenutno 15. klub od 18, ki nastopajo v belgijskem prvenstvu, pa je za novega stratega izbral Elsnerja. 38-letni Ljubljančan je sklenil sodelovanje do konca sezone 2023/24, delo v Belgiji pa bo začel takoj, ko bo izpolnil obvezno karanteno.

Kortrijk je belgijski klub v lasti malezijskega bogataša Vincenta Tana, ki ga je leta 2015 kupil za pet milijonov evrov. Azijski mogotec je tudi prvi mož Cardiff Cityja in delni lastnik prvaka BiH Sarajeva. Kortrijk še ni osvojil lovorike, največji uspeh v zgodovini kluba predstavlja nastop v finalu belgijskega pokala (2011/12).

Sportal Frontman nove slovenske uspešnice na Kvarnerju
Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović odprl dušo ob jubileju: Ne bi menjal prav nič
Ne spreglejte