Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2009,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2009, 9.03

8 let

Hasič: Že po tradiciji so neugodna ekipa za nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Luke Koper bodo v 31. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostili Primorje. Pred derbijem začelja je Ermin Hasič prepričan v zmago svoje ekipe.

Koprčanom je v zadnjih štirih letih uspel nov podvig, saj so se še tretjič uvrstili v finale pokalnega tekmovanja. "Kanarčki", ki se ponašajo z dvakratnim nazivom pokalnih prvakov, so v sredo preskočili oviro, imenovana HiT Gorica.

"Dosti lažje je braniti rezultat kot ga loviti in iskati napredovanje. S prvo tekmo v Gorici smo veliko naredili in to je bilo ključno ... Tako smo povratno srečanje odigrali veliko lažje," je uvodoma za Sportal preboj v finale, v katerem se bodo Koprčani 30. maja v Ljudskem vrtu spopadli z Ljubljančani, pokomentiral Ermin Hasič.

Koprčani se zavedajo svoje naloge

Časa za veselje v taboru "rumeno-modrih" pa ni, saj konec tedna čaka osmouvrščeno ekipo sila pomembno srečanje, ko bodo v derbiju začelja gostili Ajdovce. Kaj pred srečanjem s slednjimi, ki za Koprčani na predzadnjem mestu zaostajajo zgolj dve točki, meni kapetan koprske zasedbe? "Čaka nas težka tekma … Vemo, da moramo zmagati in ostati v ligi, drugo sploh ne pride v poštev. Pomembna je zgolj zmaga in mislim, da mora slednja tokrat ostati v Kopru," odločno pred dvobojem proti četi Vjekoslava Lokice razmišlja prvi vratar med koprskima vratnicama, ki je priznal, da zaradi pozicije na prvenstveni lestvici v ekipi ni čutiti pritiskov: "Ni pritiskov. Vemo namreč, kaj nas v prvenstvu čaka zadnjih pet tekem, vključno s srečanjem proti Primorju. Moramo se dobro spočiti in regenerirati ter iti maksimalno na tekmo z Ajdovci," je še dejal Ermin.

Bodo Ajdovci ostali prekletstvo za Koprčane?

Primorski ekipi sta v tej sezoni moči merili trikrat, Koprčani pa se, zanimivo, s polnim izkupičkom proti Ajdovcem ne morejo pohvaliti. Slednji so zmago slavili enkrat, dvakrat pa sta se ekipi razšli z remijem.

"Oni so že po tradiciji neugodna ekipa za nas. Če hočemo kaj doseči, moramo tradicijo prekiniti, zato bo tudi s te strani težka tekma. Tista ekipa, ki bo bolj potrpežljiva, bo tudi dosegla pozitivni rezultat," je scenarij za uspeh razkril 33-letni nogometaš, ki je glede nevarnosti Ajdovcev dejal: "Ne vem. Težko bi rekel … Morda so dobri s prekinitve, saj gre za visoko ekipo. Zatorej se bo potrebno dobro pripraviti na prekinitve." In kaj bo v soboto na koprskih zelenicah v taboru "kanarčkov" glavno orožje? "To bo naša kolektivna igra. Če bomo pokazali takšno igro kot proti Interblocku, bi morali priti do skupnega želenega cilja in posledično osvojiti tri točke," je za konec še dejal Primorec.

Ipavec, Brulc in Handanagič s tribune

Koprski strateg Nedžad Okčič, ki je že na polfinalu proti Novogoričanom lahko računal na donedavno poškodovanega Vladimirja Petrovića, bo tokrat imel v kadru tudi Sebastiana Juana Cruza Vitagliana, ki se vrača po odsluženi kazni.

To pot pa prvi mož koprske stroke ne bo mogel računati na sila pomembne člene udarne enajsterice in sicer kartonirane Patrika Ipavca, Mitjo Brulca in Enesa Handanagiča.

Ne spreglejte