Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2024,
8.27

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Minnesota Timberwolves Liga NBA NBA Rudy Gobert

Sreda, 8. 5. 2024, 8.27

1 teden, 4 dni

Rudyja Goberta spet izbrali za najboljšega obrambnega igralca lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Minnesota Timberwolves Rudy Gobert | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Centra košarkarskega moštva Minnesota Timberwolves Rudyja Goberta so že četrtič izbrali za najboljšega obrambnega igralca severnoameriške lige NBA. S tem je ob Benu Wallaceu in Dikembeju Mutombu postal tretji igralec v zgodovini lige, ki mu je to uspelo štirikrat, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gobert je omenjeno nagrado prejel v torek, potem ko je v glasovanju športnih novinarjev prejel 72 glasov. Drugo mesto je z 19 glasovi zasedel njegov rojak Victor Wembanyama, sicer član moštva San Antonio Spurs in najboljši novinec v ligi NBA. Na tretjem mestu je končal član Miamija Bam Adebayo, ki je prejel zgolj tri glasove.

Njegovo delo v obrambi je zelo pohvalil tudi njegov trener Chris Finch. "Rudy je precej dvignil našo igro v obrambi. Ta nagrada je nekakšna oporoka za vse, kar je s svojo prisotnostjo v fazi obrambe vnesel v naše moštvo," je za AFP njegove obrambne zasluge poudaril Finch.

Gobert je poudaril, da je omenjena nagrada plod dela celotnega moštva. "Vsi radi prejemamo individualne nagrade, a te ne bi bile možne brez dela celotne ekipe, za kar sem svojim soigralcem zelo hvaležen," je izpostavil Gobert.

Francoski center je v Minnesoto prišel leta 2022 iz Utaha. Z nagrado za najboljšega obrambnega igralca je postal prvi član omenjenega moštva v zgodovini, ki mu je to uspelo.

Minnesota je v prvem krogu končnice izločila Phoenix, v drugem pa že vodi z 2:0 v zmagah proti Denverju. Skrivnost njenega uspeha se skriva v granitni obrambi, saj tekmeci proti njej v letošnji sezoni dosegajo najmanj točk in imajo najslabši odstotek meta iz igre med vsemi ekipami v ligi NBA.

Gobertovo povprečje v letošnji sezoni znaša 14 točk, 12 skokov, 2,1 blokade in 1,6 asistence na tekmo. Pomemben izziv ga čaka tudi po koncu, saj bo zagotovo eden izmed ključnih članov francoske reprezentance na domačih olimpijskih igrah v Parizu, s katero je pred tremi leti v Tokiu osvojil srebrno medaljo.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Boleč poraz Dallasa, SGA v zvezdniškem obračunu zasenčil Luko Dončića #video
Victor Wembanyama
Sportal Victor Wembanyama je novinec leta lige NBA
Nikola Jokić
Sportal Denver Nuggets so izgubili še drugo tekmo
Ne spreglejte