Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 4. 2024,
7.49

Osveženo pred

2 tedna, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

New Orleans Pelicans Sacramento Kings Liga NBA

Petek, 12. 4. 2024, 7.49

2 tedna, 4 dni

Liga NBA, 11. april

Kratkohlačniki do pomembne zmage: prekinili niz 13 zaporednih domačih zmag Bostona #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
New York Knicks | Košarkarji New York Knicks so na gostovanju s 118:109 premagali najboljšo ekipo lige, Boston Celtics. | Foto Reuters

Košarkarji New York Knicks so na gostovanju s 118:109 premagali najboljšo ekipo lige, Boston Celtics.

Foto: Reuters

Košarkarji New York Knicks so v severnoameriški ligi NBA dosegli pomembno zmago. Na gostovanju so s 118:109 premagali najboljšo ekipo lige, Boston Celtics, ter ji prizadejali prvi domači poraz po 13 domačih zmagah v nizu. Kratkohlačniki ostajajo tretji na vzhodu, a imajo po tretjem uspehu v nizu le zmago manj od Milwaukee Bucks na drugem mestu.

Luka Dončić
Sportal Dončić znova čaral, popravil 40 let star rekord in potrdil končnico #video

Prvi strelec Knicks, ki so si tekmo prej zagotovili končnico, zdaj pa se borijo kar za drugo mesto na vzhodu, je bil Jalen Brunson, ki je dosegel 39 točk. Tako Knicks kot Bucks imajo do konca rednega dela sezone na sporedu še dve tekmi.

"Dobro smo zadevali in odigrali prave poteze," je dejal Brunson po zmagi: "Očitno se zavedamo, da so gospodarji na vzhodu. Kadarkoli igraš proti njim, je to vedno dobro merilo, da vidiš, kje si. Igrali smo precej dobro, a vemo, česa so sposobni. Nocoj nam je uspelo."

"Ta poraz boli, a morda to potrebujemo, da se bomo v končnico odpravili z 'ubijalsko' miselnostjo," je dejal domači center Kristaps Porzingis, potem ko je Boston izgubil drugič zaporedoma. "Danes nismo pokazali tega, kar nas krasi. To ni bila ekipa, ki jo obožujejo naši navijači. Verjemite, da se bomo spet pojavili, ko bo treba. Vemo, kaj je naš cilj."

Bojevniki izrinili Jezernike 

Golden State Warriors pa so z zmago v gosteh proti Portland Trail Blazers s 100:92 izrinili Los Angeles Lakers z devetega mesta na zahodu, obe ekipi bi se v tem primeru srečali v dodatnih kvalifikacijah za končnico. Gosti so šele z nizom 11:0 v zadnjih minutah preobrnili tekmo, superzvezdnik Stephen Curry je bil prvi mož bojevnikov z 22 točkami, osmimi podajami in sedmimi skoki.

New Orleans Pelicans pa so s 135:123 v gosteh proti Sacramento Kings ohranili šesto mesto na zahodu, ki bi pomenilo zanesljivo uvrstitev v končnico, ki pa je še niso potrdili.

Mesto pred njimi so Dallas Mavericks Luke Dončića, ki so si pred dnevi zagotovili končnico in se bodo v prvem krogu pomerili z Los Angeles Clippers. Kings ostajajo osmi, a Warriors in Lakers za njimi imajo enak izkupiček v dosedanjem delu sezone s 45 zmagami in 35 porazi.

Na tekmi moštev, ki nimajo več možnosti za nadaljevanje sezone, so košarkarji Utah Jazz v domači dvorani v Salt Lake Cityju s 124:120 premagali Houston Rockets, najslabša ekipa lige Detroit Pistons pa je doma s 105:127 klonila proti Chicago Bulls. Slednji so si z zmago zagotovili nastop v dodatnih kvalifikacijah za končnico.

Liga NBA, 11. april:

Lestvica:

Jontay Porter
Sportal Jontayu Porterju grozi dosmrtna prepoved igranja
Ne spreglejte