Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2010,
7.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 5. 2010, 7.17

8 let

Gasol rešil LA Lakers, napredoval tudi Utah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preboj v drugi krog končnice v ligi NBA je LA Lakers proti Oklahomi po košu v zadnji sekundi zagotovil Pau Gasol, Utah pa je ugnal Denver. Atlanta izenačila proti Milwaukeeju.

Za Jezernike je odločilni točki prispeval Španec Pau Gasol, ki se je dobro sekundo pred koncem izjemno razburljivega in izenačenega obračuna v pravem času znašel na pravem mestu in pri zaostanku s 93:94 popravil zgrešen met Kobeja Bryanta za zmago s 95:94. V sklepnih trenutkih dvoboja so gostitelji prek Russella Westbrooka skušali izsiliti sedmo tekmo v Los Angelesu, njegov met za tri točke pa je bil za las prekratek.

V zmagoviti zasedbi je Bryant dosegel 32 točk, junak dvoboja Gasol pa je devetim točkam dodal še 18 skokov. Slovenec Saša Vujačič po odločitvi trenerja Philla Jacksona ni bil v postavi kalifornijske zasedbe. V poraženi ekipi sta se najbolj izkazala Kevin Durant s 26 in Westbrook z 21 točkami.

V drugi tekmi zahodne konference je Utah na domačem parketu ukanil Denver in se uvrstil v konferenčni polfinale. Wesley Matthews s 23 točkami, Carlos Boozer z 22 točkami in kar 20 skoki, Paul Millshap z 21 točkami in 11 skoki ter Deron Williams s 14 točkami in desetimi podajami 10 so bili najbolj razpoloženi posamezniki v domači ekipi, v gostujoči, ki je že šestič v zadnjih sedmih letih izpadla v prvem krogu končnice zahodne konference, pa so prednjačili Chauncey Billups (30 točk in osem podaj), Joey Graham (21 točk) in Camelo Anthony (20 točk).

Košarkarji iz olimpijske Atlante so v gosteh suvereno opravili z Milwaukeejem, odločilna sedma tekma pa bo v nedeljo v Atlanti. Jamal Crawford (24 točk) in Joe Johnson (22 točk) sta bili gonilni sili Atlante, ki si je odločilno prednost priigrala v tretji četrtini, ko si je z delnim izidom 29:11 priigrala 15 točk naskoka. v domači je bil najbolj razpoložen Carlos Delfino z 20 točkami, slovenski center Primož Brezec pa je po odločitvi stratega Milwaukeeja Scotta Skilesa obsedel na klopi za rezervne igralce.

Ne spreglejte