Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2020,
11.13

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

Koronavirus Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 1. 5. 2020, 11.13

4 leta

Primož Roglič o grenko-sladki ljubezni, v kateri je eden najboljših na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63
Primož Roglič | Primož Roglič še vedno čaka na potrditev pripravljenosti v tej sezoni, saj zaradi pandemije letos sploh še ni nastopil na dirki. Se bo lahko dokazal na Dirki po Franciji? | Foto Getty Images

Primož Roglič še vedno čaka na potrditev pripravljenosti v tej sezoni, saj zaradi pandemije letos sploh še ni nastopil na dirki. Se bo lahko dokazal na Dirki po Franciji?

Foto: Getty Images

Številka 1 v svetu profesionalnega kolesarstva Primož Roglič je še vedno povsem osredotočen na Dirko po Franciji, čeprav še vedno ni povsem jasno, ali dirka sploh bo. 30-letni Kisovčan, ki letos sploh še ni okusil slasti dirk, je v pogovoru za Eurosport spregovoril o različnih temah, tudi o grenko-sladki ljubezni do kronometra. Včeraj so namreč minila natanko tri leta, odkar je Roglič na Dirki po Romandiji zmagal v kronometrski etapi in v skupni razvrstitvi dirko končal na tretjem mestu.

"Če imam rad vožnjo na čas? Kot sem že povedal, gre za disciplino, v katero ogromno ljudi prispeva svoj delež, da mi potem lahko s traso opravimo na najboljši možen način. Ni mi pa vožnja na čas preveč všeč, ni ravno podobna wellnessu, ampak je precej boleča. Ker pa rad zmagujem, so kronometri zame dobra priložnost," je o sladko-grenki ljubezni do ene najtežjih kolesarskih disciplin, ki mu je leta 2017 prinesla naslov svetovnega podprvaka, spregovoril najboljši kolesar lanske sezone, ki zaradi koronavirusa letos sploh še ni dobil priložnosti za primerjavo s tekmeci.

Spomin na 5. etapo Dirke po Romandiji leta 2017 in etapno zmago Primoža Rogliča:

Roglič bi moral sezono začeti marca na dirki Pariz-Nica, a so se v njegovi ekipi Jumbo-Visma odločili, da iz preventivnih razlogov dirko izpustijo.

"Seveda si najbolj želim, da bi Dirko po Franciji izpeljali, saj bi to pomenilo, da je svet v boljšem stanju, kot je danes, kaj pa se bo zgodilo pozneje, ne vem. Za zdaj še nimam konkretnih načrtov."

Tudi na vprašanje, ali se pred Tourom namerava udeležiti priprav na višini, ni mogel odgovoriti. "Pravkar sem se pogovarjal s trenerjem, a je vse zelo negotovo. Meje so zaprte, tako da ne vem, kaj bo. Bi si pa višinskih priprav vsekakor želel." Povedal je še, da možnosti, da bi treniral v domači višinski sobi, nima, bodo pa v ekipi vsekakor poskušali poiskati alternativno rešitev.

Roglič se je skupaj s Tadejem Pogačarjem sredi aprila iz Monaka vrnil v Slovenijo, kjer je sprva treniral na trenažerju, udeležil pa se je tudi virtualne dirke po Švici, po sprostitvi ukrepov pa že lahko trenira na slovenskih cestah. Tudi izven svoje občine.

Ne spreglejte