Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 3. 2022,
17.45

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

4

Natisni članek

Sonny Colbrelli Juan Ayuso Ben O'Connor Dirka po Kataloniji

Sreda, 23. 3. 2022, 17.45

1 leto, 3 mesece

Dirka po Kataloniji, 3. etapa

O'Connorju etapa in skupno vodstvo, znano je, zakaj se je zgrudil Colbrelli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

4

Ben O'Connor | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Po Michaelu Matthewsu in Kadenu Grovesu je tudi tretjo etapo kolesarske dirke po Kataloniji dobil Avstralec. Junak gorske preizkušnje s ciljem v zimskošportnem središču La Molini je bil Ben O'Connor (AG2r Citroen), ki je s svojo šesto zmago v profesionalni karieri tudi prevzel skupno vodstvo. Medtem je znano, zaradi česa se je v ponedeljek v cilju zgrudil Italijan Sonny Colbrelli.

Etapa, dolga dobrih 161 kilometrov, je že pred zaključnim vzponom vsebovala dva gorska cilja prve kategorije. A odločitev je vendarle prišla na zadnjem, več kot 11 kilometrov dolgem klancu. Dobrih osem kilometrov pred ciljem je napadal O'Connor, ki ni imel resnejšega tekmeca.

Kaden Groves
Sportal Grovesu druga etapa, Hvidebergu skupno vodstvo

V gore z 10 sekundami prednosti pred Ayusom

V zadnjih kilometrih ga je poskušal ujeti Marc Soler (UAE Emirates), a je v zadnjem kilometru omagal, prehitela ga je skupina, v kateri sta bila najmočnejša Juan Ayuso (UAE Emirates) in Kolumbijec Nairo Quintana. V skupini, ki je za O'Connorjem zaostala šest sekund, so bili še Kolumbijec Sergio Higuita, Portugalec Joao Almeida, Nizozemec Wout Poels, Italijan Julio Ciccione, Norvežan Tobias Halland Johannessen in Francoz Guiullame Martin.

V skupnem seštevku ima pred četrtkovo novo zahtevno gorsko preizkušnjo O'Connor deset sekund prednosti pred Ayusom in 12 pred Quintano.

Vodilni po dveh etapah Norvežan Jonas Iversby Hvideberg je zaostal že na prvem vzponu, najboljšim ni mogel slediti niti eden od favoritov Nizozemec Tom Dumoulin, ki je zaradi zdravstvenih težav odstopil, na zadnjem klancu pa je odpadel tudi Britanec Simon Yates, ki je po torkovem padcu in zaostanku želel nadoknaditi zamujeno, a bil za to premalo močan.

Sonny Colbrelli
Sportal Po drami in oživljanju se je iz bolnišnice oglasil italijanski kolesar
Michael Matthews
Sportal Drama na Dirki po Kataloniji: Colbrellija oživljali v cilju prve etape

Sonny Colbrelli okreva v Gironi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sonny Colbrelli okreva v Gironi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Colbrelli okreva po srčni aritmiji

V ponedeljek se je v cilju prve etape zgrudil Italijan Sonny Colbrelli, ki zdaj okreva v bolnišnici, včeraj pa so iz njegovega moštva Bahrain Victorious sporočili, kaj se mu je pravzaprav sploh pripetilo. "Sonny je utrpel srčno aritmijo in je potreboval defibrilacijo," so razkrili. Trenutno stanje Italijana je "dobro in stabilno", a ostaja na opazovanju v bolnišnici v Gironi. Preden ga odpustijo, bo moral opraviti še nekaj testov.  

Še enkrat se je zahvalil zdravniški ekipi na dirki, ki mu je rešila življenje. S tem se strinja tudi direktor dirke po Kataloniji Alex Flor Costa: "Če bi se mu to zgodilo na treningu, kjer ne bi bilo zdravnikov in defibrilatorja, ga danes ne bi bilo več." 
Colbrelli se zaveda, da je imel srečo, a obenem upa, da to ne bo konec njegove kariere.

Preberite še:

Jan Polanc
Sportal Polanc že v prvi etapi med najboljšimi
Ne spreglejte