Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2024,
7.03

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Sam Reinhart Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Pittsburgh Penguins Colorado Avalanche liga NHL

Ponedeljek, 25. 3. 2024, 7.03

1 mesec

Reinhart že pri številki 50

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Sam Reinhart | Sam Reinhart je dosegel dva gola. | Foto Reuters

Sam Reinhart je dosegel dva gola.

Foto: Reuters

Sam Reinhart je dosegel dva gola, Brandon Montour je dodal tri podaje, Florida Panthers pa so prekinili niz štirih porazov z zmago s 4:1 nad Philadelphia Flyers v severnoameriški hokejski ligi NHL v nedeljo zvečer po lokalnem času. Reinhart je od začetka sezone dosegel že 50 golov v sezoni, kar ga uvršča na drugo mesto lestvice strelcev.

Anže Kopitar Tampa Bay Lightning  Los Angeles Kings
Sportal Kopitar s Kralji do zmage v podaljšku proti gostom iz Tampe #video

Na vrhu seznama najboljših strelcev lige NHL je Auston Matthews, član ekipe Toronta Maple Leafs. Matthews je že pri številki 58 golov. Vladimir Tarasenko in Carter Verhaeghe sta prav tako zadela za Pantherse, ki so se s 97 točkami izenačili z Boston Bruins na vrhu atlantske skupine vzhodne konference. Florida bo v noči na torek gostila Bruinse.

Ekipi, ki sta igrali drugo tekmo, sta na led sta poslali rezervna vratarja. Philadelphia je v soboto premagala Boston s 3:2, medtem ko so Panterji izgubili s 4:3 na obračunu z Rangersi. Anthony Stolarz je za Panterje zbral 32 obramb, medtem ko je Felix Sandström iz Philadelphie ob 14 strelih prejel tri zadetke.

Na isti večer je 50. gol v sezoni dosegel tudi Zach Hyman. Njegova ekipa Edmonton Oilers je sicer doživela poraz z Ottawa Senators s 3:5. Hyman je dosegel svoj 50. gol po podaji Connorja McDavida in Evana Boucharda. McDavid je z dvema podajama skupno število asistenc v sezoni povišal na 91.

Florida Panthers so prekinili niz štirih porazov z zmago s 4:1 nad Philadelphia Flyers. | Foto: Reuters Florida Panthers so prekinili niz štirih porazov z zmago s 4:1 nad Philadelphia Flyers. Foto: Reuters

Glede na raziskavo ESPN Stats & Information je to, da je več igralcev doseglo svoj 50. gol v sezoni na isti dan, že petič v zadnjih 30 sezonah in prvič po letu 2001.

"Tako redka stvar v karieri igralca," je dejal trener Floride Paul Maurice o Reinhartovem mejniku. "To te uvršča v elitni razred. Zelo malo je igralcev, ki dosežejo 50 golov. So superzvezdniki. Tako srečni smo, da ga imamo."

Reinhart je šele drugi igralec v zgodovini franšize Panthers, ki je dosegel ta mejnik. Nekdanji ruski napadalec floridske zasedbe Pavel Bure je v sezoni 2000/01 pristal pri številki 59 golov. "Zelo kul," je dejal Reinhart o podvigu. "Očitno je to številka, o kateri nisem nikoli razmišljal."

Edmonton ostal pri 88 točkah

Druga najboljša ekipa pacifiške skupine Edmonton ostaja pri 88 točkah, treh več od Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so imeli prost večer.

Zadovoljen je bil tudi T. J. Oshie, ki se je v nedeljo vrnil v postavo Washington Capitals in se vrnil ravno v času za slovesnost v čast njegovega mejnika, saj je odigral 1000 tekem NHL.

In kar je še pomembneje, v ključnem trenutku sezone, ko se njegova ekipa obupno trudi uvrstiti v končnico. Oshie je imel dve asistenci pri zmagi s 3:0 nad Winnipeg Jets, kar je Washington znova potisnilo nazaj na mesta, ki vodijo v končnico.

Hokejisti Colorado Avalanche so slavili po podaljšku s 5:4 nad Pittsburgh Penguins, ekipa New York Islanders je klonila proti mestnim tekmecem New Jersey Devils z 0:4, zasedba iz Severne Karoline Hurricanes pa ugnala Toronto Maple Leafs z 2:1.

Arizona Coyotes ni bila kos razigranemu teksaškemu kolektivu Dallas Stars (2:4), že odpisani Anaheim Ducks je pričakovano klonil proti gostom Tampa Bay Lightning, ki je slavila s 3:2 po podaljšku.

Calgary Flames je moral priznati premoč Buffalo Sabres z 1:4, zasedba Seattle Kraken pa je doživela domači poraz z Montreal Canadiens z 1:5.

Liga NHL, 24. marec:

Lestvica

Alex Ovečkin
Sportal Ovečkin že pri številki 846 golov
Ne spreglejte