Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
10.06

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 10.06

8 let, 1 mesec

Jan in druščina boljša od Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V torek sta se v 7. krogu hokejske lige EBEL v Hali Tivoli pomerila ZM Olimpija in Graz 99ers, ki je na koncu slavilo zmago s 3:1, pri zmagovalcih je en zadetek prispeval Ivo Jan.

Dvorana Hala Tivoli po pričakovanjih ni bila niti približno tako polna kot v nedeljo, ko sta se srečala večna tekmeca, kjer so se zmage po kazenskih strelih veselili Acroni Jesenice.

Najbližje zadetku Jardine

Tekmo so bolje pričeli gostje, ko je v drugi minuti s tremi streli poizkusil Ivo Jan, a je bil Alex Westlund vedno na mestu. Štiri minute zatem je Dejan Kontrec napačno podal, saj je podajo prestregel Trevor Craig, ki je tudi prišel do strela. V osmi minuti je imela Olimpija igralca več, resneje je zapretil le Kevin Mitchell. Malo zatem so imeli "zmaji" najlepšo priložnost, ko je vratar gostov Claus Dalpiaz izgubil plošček za svojim golom, Ryan Jardine ga je ukradel, a je gostujoči branilec slednjega ustavil na golovi črti.

Do konca tretjine sta obe ekipi še nekajkrat ustrelili proti nasprotnim vratom, Ljubljančani so imeli tudi igralca manj, a so se obranili, tako se je tretjina končala brez zadetka. V drugi je zadetek padel že v prvi minuti igre, ko je bil pri domačih izključen Jeremiah McCarthy. Greg Day je na drugi strani gola našel Roberta Guilleta, slednji je počakal, da se je domači vratar ulegel in nato dvignil plošček prek njega za vodstvo 1:0. V 25. minuti si je prva napadalna trojka Olimpije pripravila dve lepi priložnosti, a brez uspeha.

Jan preigral Kuznika in premagal Westlunda

Gostje so nato prevzemali pobudo in poizkusili z nekaj nevarnimi streli. V 32. minuti je bil pri Olimpiji najprej izključen Raffaela Intranuovo, minuto in pol zatem še Andrej Tavželj, vendar pa se domači igralci lahko zahvalijo izvrstnemu Westlundu, da se rezultat ni spremenil. Izkazal se je predvsem pri dveh poizkusih Jana in enemu Daya. Dve minuti pred iztekom tretjine je igralec Graza naletel na vratarja "zmajev", Žiga Pavlin je takoj zaščitil svojega čuvarja mreže in si prislužil dve plus dve minuti kazni, medtem ko je sodnik na drugi strani prisodil le dvominutno kazen zaradi naleta Andreasu Kleinheinzu in Olimpija je imela igralca manj. V tem času je do ploščka prišel Jan, preigral Grega Kuznika in nato zadel levi zgornji kot Westlunda in povišal na 2:0.

Brez vratarja se ni izšlo

"Zmaji" so v zadnji tretjini odlično pričeli, že po minuti in dvajsetih sekundah igre so znižali rezultat (1:2), ko je Mitchell sprožil močan strel iz modre črte, Jardine pa je odbiti plošček spravil v mrežo. Olimpija je bila nato veliko nevarnejša, poizkusili so Egon Murič, Nik Zupančič in Kenny Corupe, ki je imel tudi najlepšo priložnost, gostje pa so prihajali do priložnosti po napakah domačih branilcev.

V zadnjih desetih minutah so pobudo znova prevzeli gostje, Olimpija pa je poizkušala predvsem iz protinapadov. Zadnjo minuto so "zmaji" poizkusili brez vratarja, gostje so to kaznovali, saj je zadel Guillet.

Ne spreglejte