Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 11. 2023,
21.44

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

HK Olimpija IceHL

Petek, 17. 11. 2023, 21.44

6 mesecev

IceHL, 17. november

Olimpija končala negativno serijo proti Tirolcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Innsbruck : HK Olimpija | Olimpija je na gostovanju pri Innsbrucku zmagala po izvajanju kazenskih strelov. | Foto HCI

Olimpija je na gostovanju pri Innsbrucku zmagala po izvajanju kazenskih strelov.

Foto: HCI

Po skoraj dveh tednih premora se je vrnila IceHL. Hokejisti HK SŽ Olimpija, ki so se med premorom okrepili z vratarjem Robinom Rahmom in branilcem Charliejem Doderom, so po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 zmagali v Innsbrucku. To je prva zmaga Olimpije nad Innsbruckom, odkar klub igra v IceHL. Že v soboto bo Olimpija gostovala pri Pioneers Vorarlberg.

Linz : HK Olimpija
Sportal V IceHL bodo ščitniki vratu obvezni

Obe ekipi sta bili med tednom že aktivni. Tirolci so se odlično držali na tekmi osmine finala lige prvakov, s finskim Lukko Rauma so remizirali (2:2), tako da pred povratno tekmo ohranjajo realne možnosti za napredovanje. Olimpija je na drugi strani prvič v novi sezoni igrala v državnem prvenstvu, ki se mu je pridružila v drugem delu. Zeleno-beli, ki niso igrali v polni postavi, so upravičili vlogo favorita proti Triglavu (5:0).

Ljubljanska zasedba je med premorom dobila dva nova člana. Zaradi poškodbe prvega vratarja Lukaša Horaka bo dres Olimpije vsaj en mesec nosil 37-letni Šved Robin Rahm, obrambi pa se je pridružil 31-letni Američan Charlie Dodero.

Olimpija je prvi del avstrijskega dvojčka gostovanj opravila zmagovito. Pri Innsbrucku, kjer je med vratnicama stal Luka Kolin, je vodila z 2:0, v nadaljevanju pa domačim, ki so v drugi tretjini prevladovali, dopustila, da so izenačili in izsilili podaljšek, v katerem gola ni bilo. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, uspešnejši so bili gostje, za katere je zmagoviti zadetek dosegel Miha Zajc.

V prvi tretjini so imeli gostje terensko premoč, domačim pa so dovolili le štiri strele na gol, pa še takrat je bil vratar Luka Kolin zbran. Gostje so se dvakrat uspešno ubranili tudi z igralcem manj, tretjino pa končali z minimalnim vodstvom. Gol so si pravzaprav zabili hokejisti Innsbrucka kar sami, ko je domači branilec z drsalko potisnil plošček v lastno mrežo, pripisali pa so ga Doderu.

Innsbruck : HK Olimpija | Foto: HCI Foto: HCI

Zmaji so v drugi tretjini uspešno prestali še tretjo kazen, že pred tem pa še povečali vodstvo, ko je v hiter protinapad ušel Trevor Gooch in zadel za 2:0. Res pa je, da sami potem tudi niso izkoristili power playa. Innsbruck pa je v 36. minuti znižal in tako še poskrbel za bolj razburljiv zadnji del tekme.

To se je tudi uresničilo, saj je domačim dokaj hitro uspelo izenačiti, potem pa je sledilo precej enakovredno nadaljevanje, pri čemer so imeli gostje še eno izključitev, a so jo spet prestali brez prejetega gola.

Olimpijo v soboto čaka še tekma s Vorarlbergom. | Foto: HCI Olimpijo v soboto čaka še tekma s Vorarlbergom. Foto: HCI V dodatnem delu igre so bili ob koncu povsem blizu zmage gostje, saj je Gooch ob zvoku sirene zadel, sodniki pa so po ogledu posnetka ugotovili, da je bil gol vendarle dosežen prepozno. A dve točki sta na koncu le odšli z gosti, saj so bili uspešnejši pari kazenskih strelih, zadela sta Gooch in Miha Zajc.

Naslednja tekma čaka Ljubljančane že v soboto, ko bodo gostovanje na zahodu Avstrije podaljšali še za tekmo s Vorarlbergom.

V četrtek so iz lige sporočili, da bodo ščitniki vratu za vse hokejiste v tem tekmovanju obvezni, a datuma še niso določili.

Ograjenšek zadel za zmago, Muršak predčasno pod prho

Na Madžarskem je Fehervar (Anže Kuralt) visoko izgubil s Celovcem (Jan Muršak, Luka Gomboc). Korošci so zmagali s kar 7:1, Muršak je že v 14. minuti predčasno končal srečanje, tako kot domači Joshua Atkinson Gomboca še ni bilo v postavi. Linz je zanesljivo odpravil Pustertal, vse preostale tekme pa so se končale v podaljšku.

Predzadnji Dunajčani (Rok Tičar) so na derbiju začelja pomembne točke lovili proti Asiagu. Zaostajali so z 0:3, se vrnili v igro, na koncu pa izgubili v podaljšku. Tičar je zadel za 4:4 ter podal za znižanje na 1:3 in izenačenje na 3:3.

Ken Ograjenšek je zadel za zmago v podaljšku. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ken Ograjenšek je zadel za zmago v podaljšku. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc) je na gostovanju pri Vorarlberg Pioneers (Luka Maver) z golom Ograjenška zmagal v podaljšku (2:1). Maver je podal za izenačenje na 1:1.

Vse bolj razpoloženi lanski finalist Bolzanu je za osmo zaporedno zmago v podaljšku s 5:4 premagal Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič). Sabolič je ob porazu podal za 1:0.

Liga ICE

Petek, 17. november

Lestvica

 

Robin Rahm
Sportal Olimpija z novo močjo, Finec ostaja do konca sezone
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Slovaška, Blaž Gregorc
Sportal Podlipnik in Predarlci vsak svojo pot, Gregorc v Gradcu do konca sezone
 
Ne spreglejte