Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2024,
15.00

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Natisni članek

Alexandre Levebfre IceHL Miha Butara HK Olimpija

Petek, 26. 4. 2024, 15.00

1 teden, 2 dneva

Novosti v ljubljanskem klubu

Olimpija z novim imenom, vlagateljem, proračunom, okrepitvami in visokimi cilji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13
HK Olimpija | Pri hokejski Olimpiji so predstavili nemalo novosti in tudi ciljev za prihodnja leta, ko si želijo osvojiti tudi naslov prvaka ICEHL. | Foto www.alesfevzer.com

Pri hokejski Olimpiji so predstavili nemalo novosti in tudi ciljev za prihodnja leta, ko si želijo osvojiti tudi naslov prvaka ICEHL.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejski klub Olimpija je predstavil novo celostno podobo in razkril cilje v naslednjih letih. S prihodom strateškega partnerja Alexandra Lefebvra so precej povečali proračun kluba, pripeljali pa tudi nekaj okrepitev, med njimi je tudi slovenski reprezentant Robert Sabolič. Klub ima novo ime Olimpija Ljubljana, celostno podobo, pa tudi nekaj novih obrazov v igralskem in trenerskem mozaiku.

Red Bull Salzburg : EC Kac
Sportal Rekordni Salzburg nadaljuje vladavino

Slovenski prvaki, ki so zadnje tri sezone nastopali tudi v mednarodnem tekmovanju, ligi ICEHL, so na današnji predstavitvi v ljubljanskem železniškem muzeju predstavili korenite spremembe v prihajajoči sezoni in za naslednje obdobje.

Robert Sabolič in Blaž Tomaževič o prihodu v Olimpijo (Video: HK Olimpija Ljubljana)

 

Po novem v imenu kluba ne bo več pokrovitelja, namesto SŽ Olimpija se bo klub imenoval Olimpija Ljubljana. Spremenili pa so tudi celostno podobo in logotipe. Dosedanji grb je zamenjal stiliziran zmaj v obliki črke L, ki bo, kot so poudarili vodilni v klubu, še dodatno poudaril povezavo kluba in mesta.

Po novem Olimpija Ljubljana, nov logotip, barve ... | Foto: www.alesfevzer.com Po novem Olimpija Ljubljana, nov logotip, barve ... Foto: www.alesfevzer.com

Kanadski poslovnež na trgu gradbenega materiala

Največje novosti pa so na področju financ in kadrovske postave za naslednjo sezono. V klub kot podpredsednik in strateški vlagatelj prihaja Kanadčan Alexandre Lefebvre, eden največjih kanadskih poslovnežev na trgu gradbenega materiala.

"Z Ljubljano in Slovenijo sem povezan prek družine, ženini predniki so živeli v Sloveniji. Večkrat obiščemo Slovenijo in tu nam je izjemno všeč. Kot Kanadčan sem seveda tudi goreč hokejski navdušenec. S partnerstvom dajemo zagon nadaljnjemu razvoju tega športa v Ljubljani in Sloveniji, domovini staršev moje žene. Na tak način želimo pomagati lokalni skupnosti in družbi, čeprav morda ne živimo v isti državi. Vsekakor si želimo zgodbo hokeja v Ljubljani še nadgraditi, še okrepiti konkurenčnost profesionalne ekipe, hkrati pa krepiti vzgojo mladih hokejistov, talentov v tem športu. Imamo motivacijo in voljo," je na novinarski konferenci, ki se je je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, dejal Lefebvre, ki prihaja iz Montreala. Alexandre Lefebvre je kot motiv za vstop v slovenski hokej izpostavil tudi povezavo s Slovenijo, oče njegove žene je Slovenec, državljanstvo pa imajo tudi njegovi otroci. | Foto: www.alesfevzer.com Alexandre Lefebvre je kot motiv za vstop v slovenski hokej izpostavil tudi povezavo s Slovenijo, oče njegove žene je Slovenec, državljanstvo pa imajo tudi njegovi otroci. Foto: www.alesfevzer.com

Izdatno okrepljen proračun

O številkah predsednik kluba Miha Butara ni želel govoriti, a je namignil, da bo proračun kluba zdaj omogočal, da v Tivoli pripeljejo tudi najboljše slovenske igralce in do zdaj nedosegljive tujce.

Potem ko so se v dneh in tednih po končani sezoni poslovili od nekaterih igralcev (med njimi so bili tudi Charlie Dodero in najboljši strelec Trevor Gooch, pa tudi Aljaž Predan), so danes predstavili tiste, ki so ostali, in predvsem novince.

Predsednik Miha Butara je med cilji napovedal tudi osvojitev lige ICEHL. | Foto: www.alesfevzer.com Predsednik Miha Butara je med cilji napovedal tudi osvojitev lige ICEHL. Foto: www.alesfevzer.com

Najodmevnejša okrepitev je nedvomno Robert Sabolič, izkušeni slovenski reprezentant, ki je v zadnjih sezonah igral v Beljaku. Poleg njega se bo v Ljubljano po dveh sezonah vrnil tudi njegov dosedanji soigralec Blaž Tomaževič, z Jesenic prihajata branilec Rožle Bohinc in napadalec Lovro Kumanović.

Kot prvi tuji okrepitvi sta na seznamu kanadska napadalca Kale Kerbashian (nazadnje je igral v slovaški ligi za HK Spisska Nova Ves) in Alexandre Lavoie (najboljši asistent in najboljši po točkah v francoski ligi v zadnji sezoni, nazadnje član Grenobla), v klubu pa iščejo še dva branilca. 

Kot pomočnik trenerja Anttija Karhule v Tivoli prihaja nekdanji reprezentant in kapetan Olimpije Andrej Tavželj.

Dres Olimpije bo po novem nosil tudi reprezentant Robert Sabolič. | Foto: www.alesfevzer.com Dres Olimpije bo po novem nosil tudi reprezentant Robert Sabolič. Foto: www.alesfevzer.com

Med cilji tudi naslov prvaka ICEHL

Predsednik kluba Butara je poudaril, da bodo cilji dolgoročni in usmerjeni tudi v razvoj mladih igralcev, za naslednje štiri sezone pa so jih natančno razdelali. V ligi ICEHL želijo postopoma napredovati od neposredne uvrstitve v končnico prek polfinala in finala pa vse do naslova prvaka v ICEHL.

"Cilji so precej visoki, a verjamem, da jih bomo z entuziazmom, delom in novimi sponzorji tudi dosegli." | Foto: www.alesfevzer.com "Cilji so precej visoki, a verjamem, da jih bomo z entuziazmom, delom in novimi sponzorji tudi dosegli." Foto: www.alesfevzer.com

"Proces vstopa strateškega partnerja je trajal nekaj časa, z Alexom smo se pogovarjali od septembra. Cilji so precej visoki, a verjamem, da jih bomo z entuziazmom, delom in novimi sponzorji tudi dosegli," je o novostih dejal Butara.

"Želimo združevati najboljše slovenske igralce, doslej si nismo mogli privoščiti malo dražjih igralcev. Z vsemi, s katerimi smo podpisali, smo naredili kar velik korak v primerjavi s tem, kar smo imeli doslej. Bomo pa naredili še kakšno presenečenje," je napovedal Butara. 

Žiga Pavlin ostaja kapetan zmajev. | Foto: www.alesfevzer.com Žiga Pavlin ostaja kapetan zmajev. Foto: www.alesfevzer.com

Kdo ostaja?

Med tistimi, ki ostajajo kot nosilci tudi v prihodnje, je tudi kapetan Žiga Pavlin. Poleg Pavlina bodo v klubu iz letošnje sezone ostali še vratarja Lukaš Horak in Luka Kolin, branilci Jan Ćosić, Aljoša Crnović, Tian Hebar in Bine Mašič ter napadalci Miha Beričič, Maris Bičevskis, Rok Kapel, Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Nik Simšič, Jaka Sodja, Miha Zajc in Luka Vodlan.

Ekipa HK SŽ Olimpija 2024/25:

Vratarja: Lukaš Horak, Luka Kolin
Branilci: Rožle Bohinc, Jan Ćosić, Aljoša Crnović, Tian Hebar, Bine Mašič, Žiga Pavlin,
Napadalci: Miha Beričič, Maris Bičevskis, Rok Kapel, Kale Kerbashian, Lovro Kumanović, Alexandre Lavoie, Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Sodja, Miha Zajc, Blaž Tomaževič, Luka Vodlan
Glavni trener: Antti Upi Karhula
Pomočnik trenerja: Andrej Tavželj

*ekipa še ni popolna

HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Olimpija pričakovano ubranila naslov državnega prvaka
Ne spreglejte