Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
10.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 10.27

8 let, 1 mesec

Dober začetek, slabši konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti moštva Black Wings Linz so v 7. krogu lige Ebel premagali Acroni Jesenice s 5:2 (1:1, 1:0, 3:1).

Če bi sodili sinočnja tekmeca po rezultatih iz pretekle sezone, ko so jeseniški železarji v Linzu slavili kar trikrat, potem velike bojazni pred gostovanjem v mestu ob Donavi za rdeče ne bi smelo biti. In tako se je tudi začelo.

Domači so sicer poskušali s pritiskom takoj po prvem sodniškem metu, a so jih gostje z zelo modro igro hitro umirili, igro vzeli v svojke roke in bili v prvi polovici prvega dela boljši tekmec. A žal le do desete minute, ko sta morala na kazensko klop Dejan Varl in Miha Rebolj, kar je domačim prineslo vodstvo, a le za kratek čas. Paul Healey je bliskovito ušel domači obrambi po desnem krilu, v sredini našel Chrisa Brighta, ta pa je po vsega 28. sekunda vodstva domačih zadel za izenačenje. Do konca prvega dela so prevladovali gostje, najlepšo priložnost pa je zamudil Gregor Polončič v 14. minuti, ko je za las zgrešil vrata.

Drugi del se je začel šokantno za goste. Že po vsega 17. sekundah so se ponovno veselili vodstva in prevzeli pobudo, toda železarji so imeli v vratih vnovič izjemno razpoloženega Roberta Kristana, ki je ubranil številne strele, a tudi Jürgen Penker v domačih vratih se je moral nekajkrat pošteno potruditi, da se njegova mreža ni zatresla, najlepši priložnosti pa sta zapravila Andrej Hebar in Chris Bright, ki sta se znašla sama pred domačim čuvajem mreže, ki pa je dokazal da ni zaman na tretjem mestu med vratarji po šestih krogih in odstotkih ubranjenih strelov.

V zadnjem delu so se gostitelji očitno zelo dobro držali navodil svojega stratega Jima Bonija, ki Gorenjce še kako dobro pozna, plod vsega pa je bil pritisk domačih že od vsega začetka odločilnega dela z dvema zadetkoma v mreži Roberta Kristana, Jeseničani pa so bili v zadnjem delu premalo odločni, zato je zmaga domačih popolnoma zaslužena.

Gorenjce v petek čaka novo težko gostovanje, potujejo namreč v Innsbruck.

Ne spreglejte