Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 4. 2023,
12.14

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

duatlon

Nedelja, 16. 4. 2023, 12.14

1 leto

ribnica, državno prvenstvo

Znani so državni prvaki v duatlonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
duatlon | Foto Triatlonska zveza Slovenije

Foto: Triatlonska zveza Slovenije

Znani so državni prvaki v duatlonu, kombinirani preizkušnji v kolesarstvu in teku. Državna prvaka v sprint duatlonu sta postala Luka Kosovel in Tjaž Dolgan, med duatlonkami pa se je suverene zmage v sprintu veselila Tinkara Stres.

Na uvodni domači tekmi v novo sezono v Ribnici se je zbralo več kot 170 tekmovalk in tekmovalcev, ki so se v spremenljivih vremenskih razmerah pomerili na državnem prvenstvu v sprint duatlonu, super sprint duatlonu in cici duatlonu.

Tekmovanje je znova krojilo vreme, saj je organizator zaradi varnosti tekmovalcev, ki jih je ogrožalo močno deževje z mrzlim ozračjem, kolesarsko traso v sprint duatlonu skrajšal s treh krogov (22 km) na enega.

V izjemno izenačenem finišu sta se ob koncu v moški konkurenci naslova državnega prvaka veselila dva tekmovalca, Luka Kosovel (TK Ajdovščina) in Tjaž Dolgan (TK Ljubljana), v ženski konkurenci pa Tinkara Stres (TK Ajdovščina).

Bronasto medaljo v sprintu je med duatlonci prejel Marcel Pavlin (TK Utrip), med duatlonkami pa je bila druga Simona Dolinar Majdič (TK Riko Inles Ribnica) in tretja Monika Peterka (TK Trisport Kamnik). Najhitrejša v super sprint duatlonu sta bila domačin Jurij Žagar in Luna Sraka (TK Ljubljana).

Duatlonu je najbolj soroden triatlon, ki je olimpijski šport. Razlika je v tem, da se v duatlonu tekmovalci merijo v dveh disciplinah, v primerjavi s triatlonom, kjer so na sporedu tri.

Pri duatlonu je vrstni red tek-kolo-tek in veljajo pravila kot pri triatlonu. Plavanja, ki je sestavina triatlonskega tekmovanja, pri duatlonu torej ni.

Monika Bartol
Sportal Slovenija ima svetovno prvakinjo v duatlonu: Super zaključek sezone
Squash slovenska reprezentanca
Sportal Slovenke uresničile dolgoletni cilj

 

Ne spreglejte