Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 4. 2023,
18.08

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Jana Dremelj Nina Kostanjšek Nik Krebs Jaka Čas Rajko Hrvat Filip Matej Pfeifer

Nedelja, 16. 4. 2023, 18.08

1 leto, 1 mesec

V nedeljo Jarun osvojil le Filip Matej Pfeifer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
veslo veslanje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na uvodni veslaški regati sezone v Zagrebu je danes v nekoliko spremenjeni konkurenci Sloveniji zmago priveslal le Ljubljančan Filip Matej Pfeifer med skifisti. Slovenci so na mednarodnem tekmovanju temu dodali dve drugi in eno tretje mesto. Zagreb bo v začetku maja gostil tudi tekmo svetovnega pokala.

Filip Matej Pfeifer se je tako kot v soboto za zmago v prestižni kategoriji skifov spopadel z Moldavcem Ivanom Corsunovom. Oba dvoboja sta bila zelo napeta in obakrat je reprezentant Ljubljanice s finišem na zadnjih 500 metrih dokazal, da je močnejši od tekmeca. Medtem ko je v soboto odločal fotofiniš, je bila nedeljska zmaga očitna.

Težkim čolnom se je v nedeljo na Savi na Jarunu pridružil tudi Izolčan Rajko Hrvat, ki je v soboto med lahkimi skifi gladko zmagal, danes pa je imel odličen trening, ki ga je končal na tretjem mestu.

Mariborčana Jaka Čas in Nik Krebs v dvojcu brez krmarja sta bila v soboto brez pravega tekmeca za resno primerjavo, danes pa sta se ostro udarila za zmago s Turkoma Enesom Biberjem in Aytimurjem Selcukom. V silovitem finišu sta bila sekundo in desetinko močnejša Turka.

Nina Kostanjšek in mlada veslačica Jana Dremelj, ki sta v soboto slavili vsaka v svoji kategoriji skifa, sta danes združili moči v dvojnem dvojcu. Slovenki sta vodili tri četrtine proge, prednost domačega terena pa sta v finišu izkoristili hrvaški tekmovalki Ivana in Josipa Jurković. Čolna Estonije in Italije se v končnici nista vključila v boj za najvišji mesti.

Sezono bodo veslači nadaljevali prihodnji konec tedna na Bledu, nato se vračajo na svetovni pokal v Zagreb, konec maja pa bo Bled gostil letošnje evropsko prvenstvo.

Preberite še:

Rajko Hrvat
Sportal Na Jarunu reprezentantom vse štiri zmage
Ne spreglejte