Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 12.41

8 let

Slovenski spustaši z visokimi cilji na SP v Sort

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kajakaši in kanuisti se bodo med 7. in 13. junijem v španskem Sortu merili za kolajne svetovnega prvenstva v spustu.

Že danes se je v Ljubljani predstavila slovenska reprezentanca, ki v Pireneje odhaja z visokimi cilji. Na SP bo sicer nastopilo devet slovenskih čolnov.

Bržčas glavni adut za kolajne bo kajakaš Nejc Žnidarčič, evropski prvak v sprintu in zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v minuli sezoni. "Letos sem večinoma treniral na mirni vodi, kar pa se mi je obrestovalo tudi v spustu. Predvsem v klasiki. Ta je tudi moj glavni izziv na prvenstvu, saj si tudi v njej želim osvojiti kolajno. Sicer pa sem odlično pripravljen, tako da upam na štiri odličja - dve v posamičnih in dve v moštvenih tekmah," je odločen Žnidarčič, tudi dobitnik zlate kolajne s SP v ekipnem sprintu.

Med kajakaši bodo nastopili še Jernej Korenjak, Gregor Brovinsky in Lovro Leban, ki bo branil sprinterski naslov. "V Sort ne odhajam z velikimi rezultatskimi pričakovanju. Nikoli si nisem nalagal prevelikih pričakovanj na ramena, kar se mi je že obrestovalo pred dvema letoma v Ivrei. V Sortu pa bom skušal predvsem pomagati ekipi do visokih uvrstitev," pravi Leban, zaradi težav s poškodbo pa je pri pričakovanjih prvenstva nekoliko zadržan tudi Jernej Korenjak, ki je z Žnidarčičem in Lebanom pred dvema letoma osvojil ekipni naslov v sprintu: "Izognil se bom napovedim, saj sem zaradi težav s križem moral izpustiti dvakrat po deset dni treninga na vodi. Stanje se sicer izboljšuje, na tisti progi uživam, tako da odhajam s pozitivnimi občutki."

Med kanuisti bo glavno orožje Jošt Zakrajšek, ki bo branil drugo mesto v sprintu. "Zelo sem vesel, da bomo imeli po dolgem času na startu spet tudi moštvo v kanuju. Upam, da se bomo dobro ujeli, saj imam sam za Sort visoke cilje. Boj za najvišja mesta bo sicer zelo težak, saj so tekmeci zelo dobro pripravljeni. Ampak - kot sem rekel - upam na visoke uvrstitve na vseh štirih tekmah," pravi Zakrajšek, zmagovalec lanskega svetovnega pokala, ki mu bosta družbo v ekipi delala še debitanta na velikih članskih tekmovanjih Blaž Cof in Nejc Kravanja.

Na predstavitvi je manjkala edina kajakašica Nina Mozetič, odsotna pa sta bila tudi Sašo Taljat in Luka Božič. Vsi trije se bodo namreč ta konec tedna v Bratislavi skušali čim bolje odrezati na evropskem prvenstvu v slalomu. "Nina Mozetič ima lepe možnosti predvsem v sprintu, saj proge za klasiko ne pozna dobro, medtem ko Taljat in Božič v C-2 lahko presenetita tako v sprintu kot klasiki. Ne nazadnje sta se izvrstno odrezala na aprilskih pripravah na tej progi, ki je za klasiko zelo zahtevna. Ampak to bi jima moralo odgovarjati, saj dobro 'čutita' vodo," pa je povedal eden izmed dveh trenerjev reprezentance (Dejan Testen je te dni v Bratislavi) Srečko Masle, ki se bo malce za šalo malce zares skupaj z Joškom Kanclerjem in Andrejem Grobišo pomeril tudi na veteranskem SP.

Ne spreglejte