Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2020,
8.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Planet TV

Četrtek, 1. 10. 2020, 8.00

3 leta, 7 mesecev

Televizijska hiša TV2 zaključila prevzem slovenske televizijske družbe Planet TV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Planet logo

Po pridobitvi vseh potrebnih soglasij in izpolnitvi pogojev, določenih v pogodbi o nakupu deleža, je bila opravljena transakcija, s čimer je vodilna madžarska televizijska hiša TV2 prek hčerinske družbe TV2 Adria d.o.o., ki je v celoti v njihovi lasti, od Telekoma Slovenije prevzela stoodstotni delež podjetja Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. Tako je od 1. oktobra dalje tretja največja slovenska televizijska hiša uradno del skupine TV2.

Madžarska TV2 je od 100-odstotnega lastnika Telekoma Slovenije prevzela tretjo največjo televizijsko hišo Planet TV in se tako začela širiti v regiji. Slovenska televizijska hiša je 1. oktobra 2020 uradno postala del skupine TV2.

Planet TV je ena od najbolj znanih slovenskih televizijskih hiš s tremi komercialnimi kanali, na katerih lahko spremljamo splošne in zabavne vsebine (Planet, Planet 2 in Planet PLUS), delež gledanosti v t. i. "prime time" pa je 6-odstoten, s čimer je Planet TV tretja najpomembnejša televizijska hiša v Sloveniji.

Podjetje TV2 je postalo vodilno na madžarskem trgu na ravni skupine, najbolje pa se je v letu 2020 odrezal tudi njihov vodilni kanal (obdobje od 1. 1. 2020 do 29. 9. 2020 ves dan, ciljna skupina od 18 do 59 let). Prenašajo mednarodne uspešnice, kot so Zvezde plešejo, Eksatlon, Znan obraz ima svoj glas, Raid the Cage. Televizijska hiša TV2 bo z aktualnim nakupom svojemu portfelju štirinajstih kanalov dodala še tri kanale, ki pokrivajo celotno državo. Televizijska hiša bo tako postala mednarodna, saj bodo kanali Planet TV še naprej oddajali na slovenskem trgu in v slovenščini.

Novi izvršni direktor Planeta TV je Pavel Stantchev, ki že opravlja funkcijo izvršnega direktorja na TV2.  Pavel Stantchev ima 28 let izkušenj v mednarodnih medijskih in televizijskih vodah, bil pa je tudi že prvi izvršni direktor Planet TV med letoma 2013 in 2014. Zdaj bo znova prevzel vlogo izvršnega direktorja Planet TV. Operativna direktorica Špela Pirnat, ki je med letoma 2013 in 2016 na Planetu delovala kot finančna direktorica, pa ima prav tako za seboj desetletja izkušenj na televizijskih trgih.   

"Vesel sem, da smo uspešno zaključili prevzem v Sloveniji, in v čast mi je, da lahko znova ustvarjam zgodbo Planet TV. Skupaj s Špelo in celotno ekipo bomo trdo delali, da bomo zadovoljili kar največje število gledalcev, obenem pa bomo prinesli tekmovalnost in izbiro, ki jo slovenski trg potrebuje," je dejal Pavel Stantchev. Meni še, da je Planet TV dobro znan in cenjen akter slovenskega televizijskega trga, v katerem podjetje vidi velik razvojni potencial, nakup podjetja z dobro izdelanimi znamkami in lokalno in strokovno ekipo pa bo prinesel dodatne prednosti za televizijsko hišo TV2.

Televizijska hiša TV2

Televizijska hiša TV2  ima v lasti največji komercialni televizijski portfelj na Madžarskem. Njihov pestri nabor programov, ki sledijo mednarodnim trendom, je še posebej zavidljiv, ko gre za domače produkcije in informativno-zabavne vsebine. Podjetje TV2 Media Group Ltd. ima v lasti nacionalni komercialni kanal TV2, in kanale FEM3, Mozi+, Moziverzum, SuperTV2, Spíler1TV, Spíler2TV, IzauraTV, TV2 Comedy, LichiTV, TV2 Kids, Zenebutik, JockyTV in Prime. 
Ne spreglejte