Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2019,
15.04

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Michael Shannon Planet 2 Planet TV Andrew Garfield

Ponedeljek, 1. 7. 2019, 15.04

4 leta, 10 mesecev

Andrew Garfield: Zvezdništvo je nova religija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
99 domov

Na Planet 2 si lahko nocoj ob 21. uri ogledate odlično dramo 99 domov (99 Homes), v katerem je Andrew Garfield brezposelni oče, ki mu zaradi dolgov zasežejo dom. Nazaj ga skuša pridobiti tako, da začne delati za nepremičninskega posrednika (Michael Shannon), ki je vir njegovih težav. Garfield je film tudi produciral.

Andrew Garflied, ki je zaslovel z vlogo superjunaka Spider-Mana, v drami 99 domov (99 Homes) igra gradbenega delavca Dennisa Nasha, ki zaradi dolgov do banke ostane brez doma. Postopek deložacije vodi hladni nepremičninski posrednik Rick Carver (Michael Shannon). Ponižani Dennis se z mamo (Laura Dern) in sinom nastani v motelu, položaj pa je videti brezizhoden. Vendar se Dennisu ponudi nepričakovana priložnost, ko mu Carver ponudi delo. Najprej opravlja vzdrževalna dela na nepremičninah, iz katerih je Carver izselil ljudi, a kmalu prevzame njegovo vlogo in tudi sam začne deložirati ljudi. Do kam je pripravljen iti?

Andrew Garfield in Michael Shannon v filmu 99 domov | Foto: Andrew Garfield in Michael Shannon v filmu 99 domov

"Zgodbe lahko rešijo življenja."

Tematika filma, ki je kritičen do aktualnega družbenega in finančnega sistema, se je Garfieldu zdela zelo pomembna, zato je poleg igralske prevzel tudi vlogo producenta. "Verjamem, da lahko zgodbe rešijo življenja, in na različne načine in ob različnih priložnostih so rešile tudi moje življenje. Spomnim se, ko sem imel zlomljeno srce in je v kina prišel film Odbeetki (I Heart Huckabees). Iz nekega razloga mi je ogled tega filma pomagal zaceliti rane. In to je le en majhen primer," je v intervjuju za Entertainment Weekly povedal Garfield, ki je z leti čedalje bolj razočaran nad sodobno zvezdniško kulturo.

"Zvezdništvo je nova religija, skupaj z denarjem, močjo in statusom," je trenutno obsedenost s prepoznavnostjo komentiral za Vulture. Sam medijsko izpostavljenost sovraži in trdi, da je njegova prioriteta njegovo delo, to pa se mu zdi odvisno tudi od tega, da ljudje o njem osebno ne vedo veliko.

Laura Dern je v filmu 99 domov mama lika, ki ga igra Andrew Garfield | Foto: Laura Dern je v filmu 99 domov mama lika, ki ga igra Andrew Garfield

"Želim si ustvarjati lepoto in premakniti kulturo ločevanja nazaj k skupnosti. Tega si resnično želim in menim, da ima umetnost to moč," pravi in dodaja: "Upam, da je ta film majhen korak k temu, da bo spodbudil pogovor."

Nominacija za zlati globus

V drami 99 domov se je sicer poleg Andrewa odlično odrezal tudi Michael Shannon, ki je bil za svojo vlogo nominiran za številne nagrade, tudi za zlati globus in nagrado igralskega ceha. Film je dobil veliko pozitivnih kritik in ima na spletni strani IMDb oceno 7,1.

Film 99 domov lahko na Planet 2 ujamete v ponedeljek, 1. julija, ob 21. uri, ponovitev pa bo na sporedu na Planet PLUS v torek, 2. julija, ob 17.20.
Ledena doba 4
Planet TV Sobotna ohladitev z Ledeno dobo 4: Celinski premiki
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte