Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
18.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 18.06

8 let

Skupnost socialnih zavodov opozarja na širitev mreže koncesionarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupnost socialnih zavodov po srečanju s predstavniki ministrstva za delo, s katerimi so razpravljali temah na področju varstva starejših, opozarja na širitev javne mreže z novimi koncesijami.

Kot poudarjajo, imajo že obstoječi koncesionarji težave pri zagotavljanju sredstev za financiranje svoje dejavnosti iz javnih blagajn.

Novi domovi z državno koncesijo nimajo zagotovljenih sredstev za financiranje Po navedbah Skupnosti socialnih zavodov Slovenije se letos prvič soočajo z dejstvom, da novi domovi z državno koncesijo nimajo zagotovljenih sredstev za financiranje zdravstvene nege s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Skupnost socialnih zavodov je ministrstvo za delo že opozorila, da je dolžno zagotoviti financiranje, saj je vlada v sklopu koncesijske pogodbe to obveznost tudi prevzela, je predsednik upravnega odbora skupnosti Boris Koprivnikar pojasnil v sporočilu za javnost.

V tem položaju so bili po njegovih navedbah seznanjeni z namero ministrstva, da še dodatno podeljuje koncesije, zato so ministru Ivanu Svetliku poslali pismo z odločno zahtevo, da takoj ustavi postopke za razpis novih koncesij, "saj še prejšnje nimajo zagotovljenih finančnih sredstev".

Odgovora od ministrstva niso prejeli V pismu so terjali takojšen odgovor na njihova stališča, vendar od ministra niso dobili odgovora, pravi Koprivnikar. Predstavniki ministrstva pa so jih v sredo seznanili, da je sklep o razpisu za podelitev koncesij dejansko že podpisan in bo razpis objavljen kljub nasprotovanju obstoječih izvajalcev in člana skupnosti v komisiji za pripravo razpisa.

Predstavniki ministrstva za delo, družino in socialne zadeve so po navedbah Koprivnikarja še pojasnili, da nameravajo vire za nove koncesije zagotoviti tako, da bodo zmanjševali kapacitete v javnih zavodih in hkrati širili kapacitete pri zasebnih koncesionarjih.

"Gre za načrtno prenašanje kapacitet državnih zavodov k zasebnim izvajalcem" Po mnenju skupnosti socialnih zavodov pa gre pri tem za načrtno prenašanje kapacitet državnih zavodov k zasebnim izvajalcem, pri čemer "ne eni ne drugi nimajo virov za poslovanje, ki jih mora zagotoviti vlada". Nedopustno je, da država podeli koncesijo, potem pa ne zagotovi financiranja po pogodbi iz javne blagajne, je oster Koprivnikar.

Ne spreglejte