Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
12.17

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

policija

Sreda, 1. 8. 2018, 12.17

5 let, 9 mesecev

Mariborčan s pomočjo otroka ukradel denarnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Policija slika | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Dvajsetletni Mariborčan je v torek popoldne skupaj s 13-letnim otrokom, doma z območja Rač, iz odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega pred eno od prodajaln v Račah, ukradel denarnico z bančno kartico. Bančne kartice jima na lastnikovo srečo ni uspelo zlorabiti, storilca pa so policisti izsledili in starejšega pridržali.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, sta mlada tatova kar v bližini kraje želela s kartico opraviti nakup, a je bila transakcija zavrnjena, o čemer je bil oškodovanec obveščen na mobilni telefon v obliki SMS-sporočila. Kmalu zatem sta poskušala v drugi prodajalni opraviti še en nakup, pa je bila tudi ta transakcija zavrnjena.

Policija otroka predala materi, storilca pa prijela

Oškodovanec je o dogajanju takoj obvestil policijo, ki je le nekaj minut pozneje storilca prijela. Otroka so predali materi, polnoletnega pa pridržali. V času pridržanja so policisti našli tudi kraj, kamor sta storilca odvrgla odtujeno bančno kartico, ki so jo že vrnili oškodovancu. Starejšega osumljenca bodo policisti kazensko ovadili, o dejanju otroka, ki še ni kazensko odgovoren za svoja dejanja, pa bodo s poročilom obvestili pristojni center za socialno delo.

Avtomoto Policija pri Idriji reševala poljski avtobus

Neznani storilec pa je v noči na torek skozi vhodna vrata vlomil v prodajalno v Mariboru, kjer je z blagajniškega pulta odtujil dva lesena blagajniška predalnika, v katerima je bilo nekaj gotovine.

Ob tem je vlomil tudi v zaklenjeno pisarno trgovine in iz nje ukradel dva prenosna računalnika ter skozi lesena vrata še v manjši gostinski lokal, od koder pa ni odnesel ničesar. Iz skladišča pa je odnesel še osem rabljenih aluminijastih platišč in prav toliko rabljenih zimskih pnevmatik. Lastnika je po oceni policije oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Ne spreglejte