Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2018,
9.01

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Natisni članek

avtobus nesreča nesreča

Torek, 31. 7. 2018, 9.01

5 let, 10 mesecev

Policija pri Idriji reševala poljski avtobus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Ker je ena glavnih regionalnih prometnih žil v državi, cesta med Godovičem in Idrijo, zaradi urejanja brežine še vedno zaprta, morajo vozniki narediti obvoz. Zaprtje ceste povzroča velike težave turistom, v petek pa je za prometni kolaps poskrbel poljski voznik avtobusa, ki zavitim cestam ni bil kos.

Zaradi čiščenja brežine je cesta Zala med Godovičem in Idrijo zaprta. | Foto: Gregor Pavšič Zaradi čiščenja brežine je cesta Zala med Godovičem in Idrijo zaprta. Foto: Gregor Pavšič

Potniki so v dolino raje odšli peš

Zaprta cesta skozi Zalo je poskrbela za veliko negodovanja med vozniki, predvsem turisti, ki le stežka sledijo tempu domačinov. V petek se je zgodil pripetljaj, ki opozarja na zahtevnost obvoza. Poljski voznik turističnega avtobusa se je v Idrijo odpravil prek Žirov in Razpotja do Marofa. Zaradi neizkušenosti se je ozkih zavojev ustrašil in poklical slovensko policijo.

Potniki so se po težavah, ki jih je imel voznik, hitro izkrcali in se zaradi nevarne vožnje v dolino raje podali peš. Ko so policisti prišli do nesrečnega voznika, je že nastal dolg prometni zamašek, zato so postopoma zapirali promet na ozkih zavojih in avtobus navsezadnje le spravili do Idrije. Tam je voznik pobral svoje potnike in jih odpeljal do Antonijevega rova.

zapora ceste
Avtomoto Cestna zapora leta: zaprli bodo glavno cesto proti Idriji #video
zastoj
Novice Kje po Sloveniji in v soseščini so na cestah trenutno največji zastoji?
Kot so povedali domačini, največje težave na obvozu povzročajo tovorna vozila, za katera je sicer obvoz speljan drugje, vendar tako naredijo velik krog. Ker želijo nekateri prevozniki privarčevati s časom in denarjem, kljub prepovedi še vedno uporabljajo obvoz, namenjen osebnim vozilom, in tam povzročajo manjše prometne zamaške.

Obvozi za tovorna vozila, domačini prek vzporedne občinske ceste

Cesta med Godovičem in Idrijo ni zaprta v celoti, temveč v srednjem delu od 5,2 do 8,9 kilometra. Ta prometno obremenjena cesta je glavna prometna žila proti idrijski in cerkljanski regiji, prav tako pa proti krajem, kot so Most na Soči, Tolmin, Kobarid in podobno.

Največji ovinek morajo narediti vozniki tovornih vozil, vozniki osebnih avtomobilov pa morajo uporabiti cesto Idrija-Gore-Medvedje Brdo-Godovič. Ta cesta je postala glavna za pot do Idrije, uporabljajo pa jo lahko tudi intervencijska vozila.

zapora ceste | Foto: Direkcija za infrastrukturo Foto: Direkcija za infrastrukturo

Ne spreglejte